În perioada 08-10 noiembrie 2019, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

Au fost testați cu testați cu aparatul etilotest 356 de conducători auto și au fost constatate 10 infracţiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 6 pentru alcool și 4 alte cauze.

Au fost aplicate 77 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 41.470 lei, dintre care 6 pentru alcool și 71 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute 9 permise de conducere, dintre care 6 pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului și 3 alte cauze și au fost ridicate 3 certificate de înmatriculare.

 

Exemple:

 

La 08.11.2019, în jurul orei 19.25, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe str. Unirii din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 35 de ani din comuna Dorna Arini. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 09.11.2019, în jurul orei 05.15, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe str. Calea Transilvaniei la intersecție cu str. Nicolae Iorga din localitate, autoturismul condus de un localnic de 27 de ani, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, conducătorul auto a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.