În ultima perioadă se remarcă tot mai multe tendințe de a desfășura în spațiul public activități neconforme sau manevre rutiere care generează situații riscante. Scopul este captarea atenției grupului de prieteni sau a altor persoane, obținerea unei false notorietăți prin promovarea unui comportament de negare sau disconsiderare a legii și autorității, sau pur și simplu….distracția. 

Teribilismul și tendința de a epata prin gesturi neconforme și atitudine de sfidare a legii pot genera tragedii rutiere. Din păcate în marea majoritate a acestor incidente sunt implicați tineri care nu doar manifestă dispreț față de lege, dar pun în pericol propria viața și a altor persoane.

Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră dar și pentru statuarea normelor și valorilor sociale reale, polițiștii suceveni au intensificat prezența în trafic a echipejelor rutiere și au dispus activități de verificare și control 

Astfel, având în vedere precipitațiile sub formă de zăpadă, în noaptea de 07/08.12.2023, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Suceava, au identificați mai mulți conducători auto care efectuau derapaje controlate în parcările a două centre comerciale din municipiul Suceava. 

Polițiștii au identificat 6 șoferi cu vârste cuprinse între 19 și 24 de ani, care efectuau derapaje intenționate controlate (trei în parcarea unui complex comercial și alți trei în parcarea celuilalt centru). 

Pentru abaterile rutiere săvârșite, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.190 lei, pentru nerespectarea prevederilor art.  541 alin.(1) din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, pentru fiecare faptă constatată fiind dispusă și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 zile, față de fiecare din cei șase șoferi.

 Totodată unul dintre cei șase conducători auto identificați și sancționați se afla sub influența băuturilor alcoolice, astfel că s-a procedat la sancționarea contravențională pentru nerespectarea prevederilor art. 102 alin.(1) lit. (a) din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 zile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.