Satinul este, fără îndoială, una dintre ţesăturile de lux pe care le vei găsi în orice mercerie cunoscută pentru produsele de calitate oferite. Şi nu doar designerii de modă, ci şi fanii lenjeriei de pat de calitate s-au îndrăgostit de acest material.

Originile satinului datează din China antică

Probabil că nu este nici o mirare că satinul provine din China. Acest material a fost ţesut de meşteri pricepuţi cu mii de ani în urmă şi mai poate fi întâlnit şi sub numele de Atlas (un termen arab). Acest material se caracterizează printr-o suprafaţa lucioasă şi una interioară mată. Este unul dinte produsele de mercerie cu vechime ce oferă posibilităţi de prelucrare numeroase.

Producţie de satin realizat din mătase naturală s-a răspândit în Europa şi Asia, dar foarte puţini şi-l puteau permitea, mai exact, doar împăraţii sau clericii puteau beneficia de proprietăţile uimitoare ale satinului.

Mai târziu, acesta a fost realizat din fibre sintetice, astfel încât un număr tot mai mare de oameni l-au putut cumpăra, fie că era vorba despre articole vestimentare sau lenjerie de pat. În zilele acestea însă, rochiile de mireasă sau îmbrăcămintea formală sunt cusute din satin natural.

Ce tipuri de satin există?

Satinul sintetic este realizat din materiale sintetice precum poliesterul şi se poate spune că poate fi cu greu deosebit de un satin natural. Totuşi, cel sintetic pare a fi mai strălucitor, mai alunecos şi mai rece, ceea ce poate fi extrem de avantajos în sezonul cald. Dar, acesta este mult mai electrizant şi nu are durabilitatea unui satin din fibre naturale.

În magazinele de specialitate vei întâlni frecvent ambele variante, precum şi un satin cu amestec de vâscoză, ce are proprietăţi similare bumbacului.

Avantajele aşternuturilor din satinului

Când vine vorba despre alegerea aşternuturilor de satin, acestea sunt cu siguranţă printre preferatele tuturor. De cum le vei atinge, vei fi vrăjit de moliciunea materialului şi, de asemenea, te va încânta datorită structurii sofisticate.

Aşternuturile de pat din satin sunt puternice, absorb perfect umezeală şi permit pielii să respire, fără a provoca în vreun fel reacţii alergice şi, indiferent câţi ani trec de la achiziţia lor, nu îşi va pierde frumuseţea.

Prin urmare, dacă vei lua în calcul faptul că oamenii petrec aproximativ o treime din viaţă în pat, de ce să nu te delectezi cu o lenjerie de pat de calitate şi care denotă luxul? Sau care te va ajuta să ai parte de odihnă plăcută şi un somn impecabil de fiecare dată şi care adăugă eleganta dormitorului tău?

Sursa de imagine:
Morozova Oxana / Shutterstock.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.