Primarul comunei Udești, Săvel Botezatu, arestat preventiv sub acuzaţia de fapte de corupţie ce au avut ca obiect obţinerea nelegală din fondurile europene a aproximativ 12 miliarde de lei vechi, pentru subvenţii acordate la suprafaţa de teren agricol administrată, a fost suspendat de Instituția Prefectului din funcția de primar.

Prefectura Suceava a decis suspendarea din funcţie a primarului comunei Udești, Săvel Botezatu, arestat preventiv,  la propunerea procurorilor DNA, de Curtea de Apel Suceava pe motiv că ar fi comis fapte de corupţie în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu.

Prin acelaşi ordin de suspendare din funcţie a edilului sucevean, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a dispus ca atribuţiile lui Botezatu să fie preluate de către viceprimarul  Cristea Ostrovan.

Tot miercuri, 10 decembrie, Curtea de Apel Suceava a respins contestaţiile formulate de primarul comunei Udeşti, Săvel Botezatu şi de preşedintele Asociaţiei crescătorilor de animale „Oadici” din localitate, care este şi angajat al primăriei, faţă de decizia de vineri a Tribunalului Suceava, de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor doi, în dosarul privind fraude cu fonduri europene.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.