Senatorul si vicepresedintele PNL, Teodor Atanasiu a fost surprins intr-o inregistrare audio, cand spunea ca PNL s-a folosit de PDL, fara de care nu castiga presedintele. Atanasiu spune ca PNL nu va respecta intelegerea cu PDL, asupra premierului si ca liderii din PDL vor fi, in timp, indepartati din structurile de conducere.

“Noi am facut o fuziune paritara in care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la presedintie al partidului si ei ne-au dat sediul (rasete), locatia in care sa functionam. Ganditi-va ca avem 28 de judete in care noi conducem in fuziunea asta paritara. Mai mult de atat nu puteam obtine. Eu va spun ca le-am dat si iluzia ca o sa aiba prim-ministru. N-o sa-l mai aiba. Va dau in scris ca nu o sa-l aiba!”, a spus Teodor Atanasiu. Vicepresedintele PNL a adaugat ca vulnerabilitate noului PNL este data chiar de catre copresedintele Vasile Blaga, care nu vrea majoritate, de frica, pentru ca stie multe lucruri. De fata, ar fi fost si Alina Gorghiu.
Pozitia oficiala a PNL, contrata de un senator PSD
Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat, la Antena 3, ca “au fost discutii private, am intrebat, sunt discutii cu caracter privat. PNL nu-si asuma acele opinii exprimate in acele inregistrari. Chiar daca e vorba de dl Atanasiu, PNL nu-si asuma aceste opinii. Nu cred ca poate fi vorba de o nemultumire a unora asupra celorlalti”.
Daniel Savu, senator PSD, a spus: “Eu cred ca asemenea declaratii sunt de natura sa-i indeparteze pe cei pe care i-ati cooptat. Dl Atanasiu spune exact ce gandeste. Cei pe care vreti sa-i atrageti in grupul liberal vor fi deranjati pentru ca ar putea sa se bucure de acelasi tratament. Si noi am fost tratati la fel”.
“Exista o mare diferenta, nu e vorba de discutii private. Nu e vorba de un transfer politic. PNL exista, procesul de fuziune este pe final, impreuna am avut niste reguli, am castigat alegeri impreuna, lucram la un program de guvernare impreuna, ca un singur partid”, a adaugat Ionut Stroe.
“Vreau sa intervin. Alegerile le-ati castigat cu PSD. Klaus Iohannis a castigat alegerile. Alea sunt alegerile generale. Dl Predoiu cred ca se simte extrem de frustrat de acele declaratii ca nu va fi premier si ar trebui sa dea si el in scris ca va fi”, a replicat Daniel Savu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.