Scandal uriaş între poliţişti în mijlocul Bucureştiului. Un agent de la Locală a refuzat să se legitimeze în faţa colegilor de la Brigada Rutieră, care i-ar fi spus să fluidizeze traficul.

Scenele în care bărbatul îi ameninţă că le sună superiorii să-i reclame au fost filmate. Disputa a declanşat anchete interne în Poliţie.

Disputa dintre poliţişti ar fi început în momentul în care agenţii de la Rutieră i-au cerut colegului de la Poliţia locală să fluidizeze traficul. Cerinţa a pornit un război în stradă, din care nu au lipsit injuriile.

Agentul rutier i-a solicitat actul de identitate polițistului local, ca sa constate cine e și să intocmeasca proces verbal pentru legea 61 – adresare de cuvinte si expresii jignitoare.

Poliţistul local a refuzat să se legitimeze şi a trecut la ameninţări, ba chiar a cerut întăriri la telefon în conflictul care s-a derulat în faţa trecătorilor.

Şi au venit. Chiar şeful Poliţiei Locale şi adjunctul lui. După conflict, au început explicaţiile.

“Polițistul local, conform planului de măsuri încheiat între noi și Brigada Rutieră era, își exercita atribuțiile de serviciu chiar în acest loc. Făcea fluența, pe aceasta trecere de pietoni, când se face verde să îi mai țină puțin pe loc, să dăm drumu să nu se aglomereze aceasta intersecție de sus de la Ficusului și cea de la Băneasa.Am inteles ca colegul de la brigada rutiera a venit strict sa ii dea un ordin. Nu am înțeles pentru ce motiv ii dadea un ordin colegul de la Brigada Rutiera”.

Agenţii de la Rutieră ar fi primit, în schimb, indicaţii la telefon.

“Problema de fond este că, după ce a reușit să îl identifice, politistul nostru de la brigada rutiera, a incercat sa instrumenteze procesul verbal de contraventie. A fost sunat de domnul sef de sector ca din dispozitia domnului sef de brigada sa vina la baza”

Disputa din stradă a pornit anchete interne atât la Poliţia Rutieră cât şi la cea Locală.

Polițistul local a fost amendat pentru refuzul de a se legitima, dar cei din Brigada Rutieră ar fi fost chemați la ordin, prin stație, de unul dintre șefii lor, Victor Gîlceavă, sef Brigada Rutieră Comisar şef de poliţie, și acesta i-ar fi pus să îi anuleze amenda.

Conform unor surse, Gîlceavă ar fi, deja, în atenția organelor de anchetă internă din MAI. La ultimul control, el ar fi ieșit cu multe abateri care vizează 70 de capete de acuzare.

Poliția Capitalei a reacționat: “Atât polițistul rutier, cât și polițistul local se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în domeniul siguranței rutiere. Se efectuează verificări cu privire la discuția dintre polițistul din cadrul Brigăzii Rutiere și cel al Poliției Locale, pentru a se stabili contextul acestuia și motivele care l-au declanșat. Nici un responsabil din managementul Brigăzii nu a antamat vreo intervenție cu privire la activitatea polițistului din cadrul Brigăzii Rutiere”

Sursa: Observator

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.