Familia unui bebeluș care s-a născut pe 7 august și a murit la 10 zile după naștere în Spitalul Județean Suceava acuză ca acesta a murit din cauza infecțiilor din spital, iar medicii încearcă să ascundă acest lucru.

Acesta este al treilea caz înregistrat în ultimele luni, primul fiind al unui băiețel născut pe 25 februarie și decedat două zile mai târziu, al doilea caz fiind al unui băiețel născut pe 17 februarie și decedat pe 1 martie.

Prin intermediul site-ului tolo.ro, managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a oferit publicului confirmarea că e vorba de o infecție.

„În data de 7 august 2016 ora 16.30 în Maternitatea Suceava se naşte copilul P.L.A. La 4 ore de la naştere copilul a fost cazat împreună cu mama în sistem rooming-in, fiind alimentat natural la cerere. S-a externat în data de 10 august 2016 având o evoluţie favorabilă a stării generale.
– în data de 16 august 2016 nou născutul P.L.A. se prezintă în UPU – Spital Judeţean Suceava la ora 11.50 fiind adus pentru paloare, gemete, refuz de alimentaţie cu debut de 3 zile. Întrucât starea generală era influenţată se decide internarea în Secţia Pediatrie unde se instituie oxigenoterapie, tratament cu antibiotice, corticoterapie, perfuzii de reechilibrare hidro-electrolitică şi acido-bazică. În jurul orei 23.00 starea generală se degradează accentuat motiv pentru care este transferat în Terapie Intensivă unde se instalează stop cardio-respirator. Se efectuează manevre de resuscitare la care nou născutul nu răspunde, pronunţându-se decesul la 00.35. Diagnosticul final este “Stop cardio-respirator neresuscitabil. Observaţie bronho-pneumonie. Observaţie meningo-encefalită. Sindrom de deshidratare. Acidoză metabolică acută. Hiperpotasamie. Stenoza ureterală stângă.“.

Din produsele biologice recoltate s-au izolat pe mediile de cultură colonii de Escherichia coli comunitară sensibile la 11 din cele 12 antibiotice testate.

Din informaţiile pe care le avem organizaţia profesională a medicilor nu a constatat existenţa unei culpe medicale”, a transmis Vasile Rîmbu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.