Week-end plin de incidente: focuri de armă și persoane rănite în ”Oscar Wilde” și barman agresat în ”Chicago” din incinta Galeria Mall

În 12 ianuarie 2013, ora 04:12, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că în incinta pubului Oscar Wilde  din localitate a avut loc un scandal.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în acea dimineață, în jurul orei 04:00 între doi clienți ai localului, identificați ulterior  ca fiind I.Paul, de 25 ani și A.Daniel, de 40 ani, ambii din localitate, pe fondul consumului de alcool a izbucnit un conflict spontan motivat de faptul că primul s-ar fi comportat necorespunzător față de una din fetele din grupul celui din urmă. După un schimb de replici, A.Daniel a scos un pistol pe care îl avea asupra sa și l-a amenințat pe I.Paul.

I.Paul a ripostat, lovindu-l pe A.Daniel, aspect care a fost sesizat de agentul de pază al localului, care a încercat să intervină pentru a aplana conflictul.

În timpul imobilizării lui A.Daniel, care avea pistolul în mână, acesta a tras mai multe focuri de armă, rănindu-i pe I.Paul și pe D. Maria, de 23 ani, din localitate, tânăra față de care I.Paul s-ar fi comportat necorespunzător.

Cele două victime au fost transportate la Spitalul Județean Suceava fără a rămâne internate.  Victimele urmează a fi prezentate serviciului de medicină legală pentru a fi expertizate.

 Întrucât la vederea organelor de poliție, A.Daniel a devenit recalcitrant și agresiv verbal, a fost imobilizat, încătușat și condus la sediul Poliției municipiului Suceava, unde a acuzat o stare de rău solicitând prezenţa ambulanţei. A fost transportat la Spitalul Județean Suceava.

Cu ocazia cercetării la fața locului, a fost ridicat şi pistolul (armă neletală) cu care s-a executat foc, deţinut legal de către A.Daniel.

În cauză s-a întocmit dosar penal faţă de A.Daniel sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, „loviri şi alte violenţe”, „ameninţare” şi „uz de armă neletală fără drept”, iar faţă de I.Paul sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „loviri şi alte violenţe”, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

Tot în aceeași zi la ora 20.00, poliţia a fost sesizată despre faptul că barmanul de serviciu din localul ”Chicago” din incinta Galeria Mall, a fost agresat de un tânăr.

Din cercetări a rezultat că în seara de sâmbătă, în jurul orei 19.50, în local a intrat un grup de cinci tineri care s-au aşezat la o masă lângă bar. Aceştia au solicitat barmanului de serviciu S. Florin o comandă, iar în momentul în care acesta se îndrepta spre masă pentru a-i servi, unul din tineri recunoscut de persoana vătămată ca fiind P. David, de 18 ani, localnic, i-a adresat cuvinte jignitoare. Barmanul, pentru a evita un scandal cu aceştia, a rugat-o pe colega lui să-i servească pe cei în cauză, el anunţând administratorul societăţii despre comportamentul tânărului respectiv. Administratorul l-a sfătuit să anunţe firma de pază, lucru pe care l-a făcut, solicitând ajutorul acestora. La faţa locului au venit doi agenţi de pază de la o firmă de profil care s-au deplasat la masa tinerilor în cauză. P. David s-a ridicat de la masă şi a încercat să-l lovească pe unul din agenţi, dar a fost oprit de unul din însoţitorii săi, continuând să adreseze cuvinte jignitoare şi să aibă un comportament violent. Agenţii de pază au ieşit din local pentru a anunţa organele de ordine, moment în care P. David a intrat în spatele barului, unde l-a ameninţat pe barmanul de serviciu căruia i-a aplicat şi o lovitură cu palma în zona feţei. Imediat după aceasta, P. David însoţit de unul din cei cinci tineri a ieşit din bar şi a încercat să-i agreseze şi pe agenţii de pază, însă unul dintre agenţi l-a imobilizat. În acel moment unul dintre agenţii de pază a fost lovit  în zona arcadei stângi de către persoana care îl însoţea pe P. David.

Victimele urmează a fi prezentate Serviciului de Medicină Legală Suceava pentru a fi expertizate, ambele solicitând tragerea la răspundere penală a autorilor. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, „loviri şi alte violenţe” şi „ameninţare”, urmând să se dispună procedural.

Comentarii Facebook

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.