Jurnalistul Ion Cristoiu pune tunurile pe toți jurnaliștii care, în ultimii ani, îl apărau și îl susțineau necondiționat pe Traian Traian Băsescu, iar acum aceștia s-au debarasat complet de fostul șef al statului, ba chiar îl atacă în repetate rânduri pentru pozițiile acestuia în raportul cu mecanismul justiției din România.

Cristoiu de declară surprins de schimbarea totală de atitutine a ”celor care i-au pupat timp de zece ani vorbele” lui Băsescu, iar acum îl critică extrem de dur pe fostul Președinte pentru anumite poziții publice exprimate.

”Spre deosebire de Intelectualii care lingeau palma prezidențială, jurînd că e de Zeu, eu nu l-am ridicat niciodată în slăvi pe Traian Băsescu.

Printre altele și din motivul că n-am slăvit în fața mea un om viu. Nici măcar pe mine. Traian Băsescu nu mai e președinte. În ultimul timp, el denunță unele abuzuri ale Justiției. Foștii săi Intelectuali îl atacă pentru asta, considerînd declarațiile lui Traian Băsescu atacuri de corupt împotriva Justiției.”, punctează Ion Cristoiu în editorialul postat pe blogul personal.

Jurnalistul își încheie explicațiile întrebându-se dacă nu cumva toți cei care l-au susținut pe Traian Băsescu, în ultimii 10 ani, nu era de fapt ”intelectualii binomului SRI-DNA” și nu ”intelectualii lui Băsescu” așa cum erau ei catalogați în spațiul public, având în vedere că aceștia au întors ”armele mediatice” împotriva ”fostului Stăpân” concomitent cu presupusa schimbare de atitudine a SRI și DNA față de fostul șef al statului.

”La ultima emisiune de la Nașul Tv, Robert Turcescu mi-a atras atenția că sunt Dușmanul numărul unu al celor care pînă nu demult au fost Intelectualii lui Băsescu, iar acum sunt intelectualii SRI – DNA.

Motivul atacurilor la adresa mea îl constituie faptul că nu-l înjur pe Traian Băsescu, pentru ceea ce Apostolii Binomului taxează drept atacuri la adresa Justiției.

Dincolo de turmentarea de a semnifica drept atac orice observație critică la adresa DNA, de parcă procurorii DNA, în frunte cu Codruța Kovesi n-ar fi și ei, asemenea politicienilor, jurnaliștilor, oamenilor de afaceri și chiar manglitorilor, de pe aceste meleaguri, români, și, prin asta supuși, năravurilor naționale, ci niște marțieni descinși pe tărîmuri mioritice pentru a lupta împotriva corupției, brusca schimbare față de Traian Băsescu a celor care i-au pupat timp de zece ani vorbele și faptele nu poate decît să mă surprindă.

Timp de aproape patru ani – din 2005 pînă în 2009 – m-am numărat printre criticii acerbi ai lui Traian Băsescu.

Pentru vorbele și scrierile mele împotriva fostului președinte, cei care azi dau în el cu cozile de la majuscule pe post de bulane milițienești m-au atacat cu ură, ura unora care vedeau o blasfemie în a zice despre Traian Băsescu altceva decît că-i un Arhanghel care taie cu paloșul de foc hidra Corupției. S-a ajuns pînă acolo încît devenisem cal de bătaie și pentru Ora veselă de la RRA.

În 2009, așa cum am mai amintit de mai multe ori, băgînd de seamă că mustrările mele erau folosite de Coaliția politico-mediatică îndreptată împotriva lui Traian Băsescu, cea mai mare Coaliție politico-mediatică postdecembristă împotriva unui om, am plecat de la Antena 3 și de la Jurnalul național, pentru a mă întoarce în Bibliotecă. Definit prin prostia de a sări în ajutorul celui lovit în chip incorect, am denunțat, cînd eram invitat să-mi spun părerea, mîrșăviile puse la cale împotriva lui Traian Băsescu de Mogulii Dan Voiculescu și Sorin Ovidiu Vântu. Trusturile celor doi s-au năpustit asupra mea cu fel de fel de scîrnăvii, între care la loc de frunte se situa explicarea noii mele poziții prin nu știu ce șantaj la care mă supunea Traian Băsescu.
Și astfel am reușit rara performanță de a-mi face dușmani pe cei care-mi fuseseră pînă nu demult tovarăși de luptă și tovarăși de luptă pe cei care-mi fuseseră pînă nu demult dușmani.

Spre deosebire de Intelectualii care lingeau palma prezidențială, jurînd că e de Zeu, eu nu l-am ridicat niciodată în slăvi pe Traian Băsescu.

Printre altele și din motivul că n-am slăvit în fața mea un om viu.
Nici măcar pe mine.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.