Scene cu adevărat terifiante s-au petrecut zilele acestea la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc acolo unde, se pare, intră cine vrea și face ce vrea. 

Povestea dramatică de la acest spital a  început joi, 28 mai, când, pe raza comunei Vatra Moldoviței, în satul Paltinu, Petru Cramer a decedat în timp ce se afla la muncă în pădure. După ce l-a găsit fără semne vitale, familia a sunat la Poliție, la fața locului prezentându-se mai întâi un echipaj de Poliție din localitate, iar mai apoi, reprezentanții Serviciului Criminalistic.

Deși, la fața locului se aflau copiii lui Petru Cramer care au confirmat datele personale ale decedatului, la Câmpulung Moldovenesc mortul a ajuns ca „persoană necunoscută”, iar în baza de date a spitalului se pare că nu există numele acestuia. 

S-a decis că decedatul trebuie dus la morga Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc pentru autopsie, iar de aici, lucrurile încep să fie desprinse parcă dintr-un coșmar. Familiei i s-a spus că joi, 28 mai, nu își poate ridica persoana decedată de la morgă pentru că medicul care efectuează necropsia este foarte ocupat și are și alte cazuri în județ.

Același lucru s-a întâmplat și vineri când familia a fost anunțată de persoana de la pompe funebre că medicul n-a ajuns, însă sunt speranțe că sâmbătă, 30 mai, își va putea lua acasă persoana decedată.

Sâmbătă, la ora 12.30, când a ajuns la spital la Câmpulung Moldovenesc, fiul persoanei moarte avea să trăiască șocul vieții sale: când le-a spus medicului și asistentei de la morgă că a venit să își ia tatăl acasă, aceștia au făcut o lungă și inexplicabilă pauză, iar după ce s-au privit speriați, i-au spus băiatului că trebuie să vină mai târziu pentru că în acest moment a intervenit o problemă.

Scos din curtea spitalului, pe motiv că este Coronavirus, iar regulile sunt stricte, băiatul a aflat de la reprezentantul de la pompe funebre, că este posibil ca tătăl său să nu se mai afle la morgă. Același lucru i-a fost confirmat și de portarul spitalului care i-a spus zâmbind că „ taiacă-tu e și îngropat deja”. 

În disperare, spre postul de Poliție de la Câmpulung Moldovenesc 

Cosmin Cramer, unul dintre copiii răposatului a mers după acest episod spre postul de Poliție unde a depus o plângere, iar după ce a așteptat mai bine de o oră în fața postului, un polițist l-a anunțat că vor merge împreună spre cimitirul din Câmpulung Moldovenesc, pentru a asista la dezgroparea unei persoane care a fost înmormântată recent.

După mai bine de două ore, au ajuns din nou la morga Spitalului din Câmpulung Moldovenesc, unde Cosmin a putut să deschidă sacul adus de la cimitir și nu ușor a fost momentul când a văzut că cel dezgropat era, într-adevăr, TATĂL SĂU, care se afla cu aceleași haine din pădure, cu aceleași cizme pline de noroi. Practic, niște persoane de la Câmpulung Moldovenesc au intrat ca la piață la morga spitalului, au luat un sac în care se afla un mort și l-au dus direct la groapă. 

Duminică, 31 mai,  familia Cramer urmează să își ridice persoana dragă de la morga spitalului, în condițiile în care, până la momentul redactării acestui material, niciun reprezentant al spitalui Municipal Câmpulung Moldovenesc sau al Medicinei Legale nu i-a oferit nicio explicație pentru gravele întâmplări. 

Managerul spitalului: „ Nu era mortul nostru. N-a murit în spital”

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, dr. Adrian Cosinschi, a declarat pentru SuceavaLive că a auzit despre această situație de la portarul spitalului care i-a povestit că de la morgă s-a ridicat un alt mort, de către o altă familie, decât cea care trebuia.

Cosinchi a declarat că portarul are cheia de la morgă și el  permite accesul persoanelor acolo, iar mai apoi își notează într-un registru informațiile. 

„ Sunt decedați aduși din exterior, iar noi nu-i controlăm. Nu-i treaba noastră. Nu avem nicio legătură cu asemenea cazuri. Această morgă este în structura spitalului. Există niște încăperi care aparțin Medicinei Legale și o cameră pentru morții noștri. N-am de unde să știu ce s-a întâmplat. Pacienții nu pot fi luați oricând, fără certificat de deces. Eu vineri am fost la serviciu, dar n-am fost anunțat de nimeni. Nu-s morții noștri”, a spus managerul.

Un reporter SuceavaLive a încercat să ia legătura cu reprezentanții Medicinei Legale, însă nu a răspuns nimeni.

Cine va plăti pentru asta?

Urmare a sesizării făcute la Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc, în cauză s-a deschis un dosar penal, dar  până în acest moment nimeni nu își asumă vreo vină. Cu atât mai dramatic este și faptul că, după atâta suferință, familia nu își poate aduce nici măcar acasă persoana dragă pentru că rânduiala bisericească spune că, după ce a fost o dată pământ pe mort, nu mai poate fi adus în casă. Astfel, persoana decedată va fi dusă la Biserică, direct. Vom reveni cu noi detalii!

Aceasta este o anchetă SuceavaLive, iar oricine preia informația este rugat să menționeze sursa!

 

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.