Comuna suceveană Șcheia se află pe locul 9 în topul celor mai poluate localități din România, având înregistrată, anul trecut, o medie de 17 micrograme de particule în metrul cub de aer, conform clasamentului întocmit de AirVisual.com.

În 2018, susține sursă citată, lunile ianuarie, februarie, martie, aprilie și iulie au fost catalogate drept luni cu o calitate a aerului bună, în vreme ce, în lunile mai și iunie aerul din Șcheia a fost catalogat drept “moderat”.

Cel mai poluat oraș din România este considerat municipiul Iași, care, anul trecut, a înregistrat o medie de 27 micrograme de particule pe metrul cub de aer. Urmează, în clasament, Cluj Napoca (21,4), Brașov (21,3) și București (30,3).

La nivel european, cel mai poluat oraș este Lukavac, din Bosnia și Hertegoviva, cu o medie pe 2018 de 55,6 micrograme de particule în suspensie pe metrul cub de aer. Este urmat de Zivinica și Granaca, tot din Bosnia, precum și de Tetovo din Macedonia. Bacăul se află pe locul 273 în Europa iar Iașul, pe 27.

La nivel mondial, cea mai poluată localitate se află în India – Gurugram, cu o medie de 135,8 micrograme de particule/mc de aer. Urmează o altă localitate indiana, Ghaziabad (135,2) și localitatea Faisalabad din Pakistan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.