Potrivit unui comunicat de presă, în perioada 12 – 15 aprilie 2016, o delegaţie a pompierilor militari români a efectuat o vizită de lucru în Elveţia, într-un schimb de experienţă cu salvatorii omologi din ţara parteneră.

Oficialii români au lansat o invitaţie omologilor elveţieni pentru a vizita țara noastrăDin delegația română au făcut parte oficiali din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Bacău, Bistriţa, Cluj, Constanţa, Harghita şi Mureş, precum şi Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, sub conducerea generalului de brigadă Ion Burlui, inspectorul şef al ISU Suceava.

Pe parcursul celor patru zile, oficialii români s-au întâlnit cu pompierii profesionişti şi voluntari şi cu oficialităţi elveţiene din localităţile Lausanne, Conthey, Nendaz, Berna, Sion, Martigny şi Geneva. De asemenea, printre obiectivele vizitate au fost sediul ONU de la Geneva şi tunelul Saint Bernard, ce face legătura rutieră între Elveţia şi Italia.

Întâlnirea a constituit un schimb de bune practici în ceea ce priveşte sistemele de management al situaţiilor de urgenţă ale celor două ţări, identificarea intereselor comune ale celor două structuri cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă, cu prioritate pe domeniile prevenirii, pregătirii de specialitate şi răspunsului în situaţii de urgenţă, precum şi continuarea şi dezvoltarea cooperării bilaterale dintre acestea.

La finalul vizitei, oficialii români au lansat o invitaţie omologilor elveţieni, pentru a vizita ţara noastră, iar aceştia, la rândul lor, şi-au exprimat acordul de a primi, într-un schimb de experienţă şi stagii de pregătire, salvatori români.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.