În această perioadă primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea, vine cu vești bune pentru locuitorii comunei sale și anunță proiecte care tocmai au fost demarate sau care au primit finanțare.

Astfel, acesta a declarat că au început deja lucrările de modernizare a Căminului Cultural din Poiana Negrii, acesta fiind un proiect finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală cu o valoare totală eligibilă de 374.191 Euro.

„Acest proiect mai include și achiziționarea de costume populare pentru ansamblul «Plai Bucovinean» din Dorna Candrenilor și instrumente pentru orchestră. Este un proiect de modernizare a acestui spațiu și va include și lucrări de peisagistică. De asemenea, tot pentru locuitorii din acest sat am achiziționat o autospecială de Pompieri 4X4 din bugetul local. Sigur că aceasta va fi folosită în caz de nevoie în toată comuna, însă pentru că în satul Poiana Negrii se ajunge mai greu, am decis să avem mașina noastră”, a transmis primarul Dănuț Candrea.

Această maşină de pompieri este dotată cu două motopompe performante şi echipamentul necesar pentru stingerea incendiilor, însă poate fi folosită și în lucrările de curățenie din localitate.

O alta investiție în Comuna Dorna Candrenilor va fi o sală de sport ultramodernă.

Marți, 16.04.2019,  Compania Națională pentru Investiții a aprobat contractul de finanțare a acestui obiectiv. Sala de Sport va fi construită lângă Casa de Cultură.

Totodată, Primăria Dorna Candrenilor a alocat  suma de 100.000 de euro, care vor fi folosiți pentru schimbarea acoperișului de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”  și pentru alte reparații imediate, dar și pentru construirea unui prăznicar care va duce aminte de tradiția ortodoxă bucovineană din această frumoasă zonă. Și la acest obiectiv au început lucrările.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.