Vestea pe care cinci parlamentari o aduc pentru șoferii români poate fi îmbucurătoare pentru unii. Modificare se referă la perioada se suspendarea a dreptului de a conduce, atunci când șoferul este găsit vinovat.

Patru deputaţi PSD şi un senator PNL, au depus la Senat un proiect de modificarea a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care îşi propun să rezolve problema amenzilor de circulaţie neplătite, potrivit expunerii de motive.
Astfel, proiectul de lege susține ideea următoare: contravenientul care a fost sancţionat cu amendă şi sancţiune contravenţională complementară şi care achită amenda în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la data primirii procesului-verbal de constatare ar urma să beneficieze şi de reducerea cu jumătate a perioadei de timp pentru care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului său de a conduce.
”Cetăţeanul este încurajat să achite amenda în termenul prevăzut de lege prin bonificarea atitudinii sale de conformare faţă de norma juridică”, consideră parlamentarii, argumentând în favoarea înjumătăţirii nu doar a amenzii, ci şi a sancţiunii contravenţionale complementare.”

Deși în esență această măsură poate fi benefică, să nu uităm de teribiliștii pe care nici măcar suspendarea dreptului de a conduce nu îi împiedică să se urce la volan. Deși, se dorește introducerea acestei ideei de bună practică și atitudine pozitivă, cei cu potență financiară mare vor putea deveni chiar mai neglijenți, tocmai pentru că știu că pedeapsa nu va fi foarte grea.
Rămâne de văzut dacă inițiativa legislativă va deveni realitate, ori dacă perioada de
supendare a permisului de conducere rămâne aceeași, în zilele următoare.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.