Școala cu clasele I-VIII din comuna suceveană Mănăstirea Humorului va fi rebilitată termic printr-un proiect european. Potrivit primarului Viorel Croitoru, investiția, care se ridică la peste 1,9 milioane de lei cu TVA inclus, va fi realizată prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Valul Renovării. 

„Educația rămâne în continuare o prioritate pentru administrația publică locală. Ne dorim ca orele să se desfășoare în condiții foarte bune, iar elevii să aibă parte de confort și de un mediu propice pentru actul educațional. Acest proiect are în vedere creșterea eficienței energetice a clădirii unității de învățământ, care vine la pachet cu scăderea cheltuielilor la utilități. Este foarte important să investim în viitorul copiilor pentru că, de fapt investim în viitorul comunității”, a spus primarul comunei Mănăstirea Humorului, Viorel Croitoru.

Potrivit edilului, proiectul prevede termoizolarea pereților exteriori, schimbarea tâmplăriei pentru ferestrele și ușile exterioare, termoizolarea planșeului exterior orizontal, modernizarea sistemului de încălzire și producere apă caldă și îmbunătățirea sistemului de recirculare apă caldă menajeră, precum și reducerea consumului de energie pentru iluminat prin montare de sisteme cu senzori de mișcare pentru zonele de tranzit (holuri, grupuri sanitare) și montarea unui sistem de panouri solare fotovoltaice.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.