La începutul lunii ianuarie, Garda Naționalã de Mediu, în parteneriat cu „Let’s Do It, România!”, a lansat concursul „Let’s Be Eco!”, competiție adresatã unitãților de învãțãmânt din mediul rural, în scopul reutilizãrii resurselor și al protejãrii mediului înconjurãtor.

Și la nivelul județului Suceava au existat mai multe școli care s-au înscris în acest concurs, însã, se pare cã doar una a fost câștigãtoare. Este vorba despre Școala cu clasele I-VIII din comuna Poiana Stampei.
Astfel, marți, 17 octombrie, un reprezentant al Gãrzii de Mediu Suceava s-a deplasat în comuna Poiana Stampei pentru a înmâna elevilor și profesorilor de aici premiul binemeritat: 15 laptopuri.

Alãturi de directorul școlii de aici, prof. Dorina Paicu, de primarul comunei și de cadrele didactice de aici, elevii au primit cu bucurie aparatura.

Primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea, i-a felicitat pe elevii școlii din comunã, dar și pe cadrele didactice de aici care au contribuit la aceastã reușitã.

Vreau sã îi felicit din tot sufletul pe elevii școlii noastre pentru creativitatea pe care au dovedit-o în lucrãrile lor, dar și pe dascãlii care, în fiecare zi, contribuie la educația copiilor noștri. Mã bucur cã suntem parte din acest proiect care înseamnã ecologie, pentru cã, spun eu, fiecare dintre noi ar trebui sã facem ceea ce ne stã în putere pentru a trãi într-un mediu mai curat”, a transmis primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea.

Elevii școlii din Poiana Stampei au reușit sã câștige aceste laptopuri cu lucrãri originale create din materiale reciclabile, care au avut ca temã mediul înconjurãtor.

Prin participarea la acest proiect, noi, elevii, am vrut să creștem gradul de responsabilitate pe care ar trebui să îl avem față de planeta noastră. Ar trebui să acordăm mai multă atenție pentru a nu mai exista atâta poluare. Când am auzit că am câștigat am fost bucuroși pentru că o să putem avea un laborator de informatică mai dotat”, a spus un reprezentant al elevilor din școala din Poiana Stampei.

Proiectul „Let’s Be ECO!”, organizat de echipa „Let`s Do It, România!”, în parteneriat cu Garda Naționalã de Mediu, este dedicat școlilor din mediul rural din toatã țara și urmãrește ca elevii sã înțeleagã importanța protejãrii mediului înconjurãtor și a conservãrii resurselor.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.