Un amplu proiect educațional organizat de Școala Gimnazială Vatra Moldoviței s-a desfășurat duminică, 18 noiembrie 2018, la Căminul Cultural din satul Paltinu, unde sute de oameni s-au adunat pentru a sărbători împreună România.

Prin acest proiect directorul unității de învățământ, prof.pt.înv.primar Ilaria Pușcă, alături de inițiatorul proiectului prof.înv.primar Tudorița Huțuleac și cadrele didactice și-au propus promovarea valorilor și a culturii românești și cultivarea respectului față de istoria națională printr-o serie de activități specifice.


Deși în zilele noastre cultivarea sentimentului patriotic în sufletele copiilor şi tineretului nu este cel mai simplu lucru, în acest proiect s-au implicat toate cadrele didactice și elevii pe care îi coordonează.
Astfel, de la prichindeii de grădiniță, până la elevii de clasa a VIII a, cu toții au venit în fața celor prezenți cu momente artistice care au făcut referire la anul istoric în care ne aflăm, implicarea cadrelor didactice fiind evidentă.
S-au recitat astfel poezii, s-au cântat cântece patriotice și s-au găsit nenumărate motive pentru care trebuie să iubim România.

De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment s-a vorbit și despre românii care și-au lăsat amprenta prin performanțele lor, inventatori,sportivi, în acest sens existand și imagini care au rulat pe parcursul prezentării.

Ca dovadă că întreg proiectul a fost tratat cu seriozitate și implicare a fost construită și o prispă bucovineană, care va sta de acum pe holul școlii din Vatra Moldoviței.

 

În încheiere, ansamblul folcloric „Gura Izvorului” din localitate a susținut un program artistic cu temă istorică și folclorică.

Proiectul a fost realizat și în parteneriat cu Primăria Comunei Vatra Moldoviței, care a pus la dispoziție sala în care s-a desfășurat evenimentul, în proiect implicându-se activ și Consiliul Școlar al Elevilor și Consiliul Reprezentativ al Părinților.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.