Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni a împlinit un deceniu de existență, motiv de mândrie și onoare, atât pentru cei care au pus bazele acestei instituții de învățământ militar, cât și pentru cei care și-au asumat rolul de a oferi o educație de calitate viitorilor tineri jandarmi.

La 10 ani de la înfiinţarea Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, colonelul dr. Ilie Nuţu a lansat cartea „Istoria Regimentului 16 Dorobanţi din Fălticeni”. Acest regiment condus de generalul Constantin Neculcea a intrat în Bucovina dinspre Fălticeni pe 6 noiembrie 1918.
La eveniment au fost prezenţi distinși invitați după cum urmează, prefectul județului Suceava Mirela Adomnicăi, primarul municipiului Fălticeni Cătălin Coman, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava domnul Gheorghe Niță, inspectorul șef al I.S.U. Bucovina colonel Costică Ghiață, prim adjunct al Inspectoratului de Jandarmi Suceava colonel Iacob Iulian, directorul Muzeului Bucovinei domnul Emil Ursu și reprezentanți ai primăriilor comunelor limitrofe municipiului Fălticeni.
În continuare, corul „Glasul Bucovinei”, condus de preotul militar Iconom Stavrofor Simion Cătălin, a încântat invitații cu un microrecital de cântece patriotice. A urmat alocuțiunea comandant colonel Ionel Postelnicu și alocuțiunile invitaților. Activitatea festivă s-a încheiat cu o expoziție de artă plastică duoscopică, a pictorului Gabriel Todica.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.