Vineri, 29 noiembrie a.c., începând cu ora 11.00, în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni a avut loc ceremonia de absolvire şi acordare a gradului militar de sergent major celor 345 de absolvenți din promoţia februarie – noiembrie 2019 a Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni.

Festivitatea a debutat cu prezentarea onorului colonelului Badea Daniel, prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române şi salutul tinerei generaţii de subofiţeri jandarmi. A urmat alocuţiunea colonelului Postelnicu Ionel, comandantul şcolii, și rugăciunea de binecuvântare a promoţiei.
După acest moment s-a dat citire ordinelor de acordare a gradului de sergent
major promoţiei februarie – noiembrie 2019, precum şi a ordinului inspectorului general privind desemnarea şefului de promoţie şi înscrierea numelui acestuia pe placa de onoare.
În continuare, au fost acordate diplome absolvenţilor cu cele mai bune rezultate la învăţătură, respectiv sergent major Țabrean Rareș-Petru, sergent major Macovei Florin, sergent major Jardă Alexandru-Gabriel şi a luat cuvântul şeful promoţiei februarie – noiembrie 2019, sergent major Țabrean Rareș (media 9,58).


Din rândul oficialităților participante la activitate au rostit alocuțiuni Ghioca Mugurel – subinspector de poliție care a prezentat mesajul Ministrului Afacerilor Interne, deputatul Rădulescu Alexandru din partea Parlamentului României, Marin Gheorghe Niță – vicepreședintele Consiliului Județean Suceava și Bulaicon Constantin – viceprimarul municipiului Fălticeni.
După discursul colonelului Badea Daniel, prim adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române a urmat defilarea absolvenţilor în aplauzele asistenţei şi pe ritmurile Muzicii Militare ale Brigăzii 15 Mecanizate „Podul Înalt” Iaşi.
Pe parcursul școlii, întreg personalul a oferit elevilor o pregătire de calitate utilă în noul statut de tânăr jandarm, și i-a format pentru a face față tuturor provocărilor.
Promoția februarie – noiembrie 2019 va rămâne în memoria școlii ca o promoție de tineri devotați instituției Jandarmeriei Române și cu o nouă perspectivă asupra societății.


Marți, 26 noiembrie a.c., începând cu ora 13.00, în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni a avut loc repartiția absolvenților din promoţia februarie – noiembrie 2019 în unitățile Jandarmeriei Române, urmând a se prezenta la unităţile operative începând cu data de 02 decembrie a.c..

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.