În județul Suceava se circulă în condiții de iarnă, iar ca urmare a fenomenelor meteorologice din ultimele 48 de ore au fost închise 99 unităţi şcolare cu 13.814 elevi şi preşcolari, respectiv 47 de şcoli cu 11.763 elevi şi 52 de grădiniţe cu 2.051 preşcolari.

Localitățile vizate sunt Bălăceana, Drăgoieşti, Horodniceni, Buneşti, Bilca, Dorneşti, Milişăuţi, Satu Mare, sat Pleşeşti – Vultureşti, Hârtop, sat Bereşti – Hânţeşti, Bălcăuţi, Vadu Moldovei, sat Oniceni – Forăşti, Măriţei – Dărmăneşti, Şcoala 3 Baia, Fălticeni, Fântâna Mare, sat Baineţ – Muşeniţa.

  ”Acestea sunt localitățile care au solicitat închiderea şcolilor pentru data de astăzi, hotărârea s-a luat la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale de către primar şi comitetul local pentru situaţii de urgenţă, cu anunţarea prealabilă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. Prioritară trebuie să fie siguranţa elevilor şi a persoanelor din unităţile de învăţământ”, a precizat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.

La ora 7:00 în urma întâlnirii Comandamentului Operativ din 17 decembrie s-a stabilit ca pe toate drumurile naţionale din judeţ se circulă în condiţii de iarnă. Totodată,  Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava este operaţional, iar în judeţul Suceava, nu sunt probleme privind traficul feroviar.

       În momentul de faţă, în judeţul Suceava, există 6 drumuri judeţene înzăpezite.

  • DJ 209C Moara – Berchişeşti

  • DJ 209D – Calafindeşti – Negostina

  • DJ 208C – Hârtop – Vultureşti

  • DJ 290 – Vereşti – Fîntînele

  • DJ 208E – Forăşti – Manolea

  • DJ 291 A – Zvoriştea – Frătăuţii Noi

E.ON Moldova – filiala Suceava înregistrează în judeţul Suceava 6 deranjamente colective, în localităţile: Corni, Băneşti, Roşcani, Buneşti, Hreaţca, Corpaci,  însumând 150 de gospodării.

   „Nu sunt probleme deosebite în acest moment, se intervine pentru deblocarea drumurilor înzăpezite. Important e că se circulă în judeţ, chiar dacă în condiţii de iarnă. Echipele E.ON sunt în teren pentru a rezolva deranjamentele”, a precizat Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.