Școala Gimnazială „Iorgu G. Toma” din comuna Vama și structurile aferente sunt pregătite pentru orice scenariu ar impune această pandemie. Potrivit directorului unității școlare, prof. Bogdan Faraon, învățământul vămean dispune de mijloacele necesare desfășurării orelor online, deși speră că nu va fi cazul, iar elevii defavorizați au primit tablete cu internet pentru a putea participa la cursuri dacă va fi necesar. 

Trebuie precizat că toate cele șapte unități de învățământ din comună, în care învață aproximativ 600 de preșcolari și elevi, sunt modernizate și dotate la standarde europene, întrucât Primăria comunei Vama a investit masiv în educație. De altfel, în prezent, conducerile Școlii Gimnaziale „Iorgu G. Toma” și Primăriei caută soluții în vederea construirii unei grădinițe cu program prelungit, astfel încât părinții care lucrează să aibă unde să lase copiii.

„Avem mare noroc că Primăria se implică activ și este permanent alături de școală”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale „Iorgu G. Toma” Vama, prof. Bogdan Faraon.

Totodată, în ceea ce privește prevenirea răspândirii noului coronavirus, directorul unității școlare a precizat că zilnic sunt dezinfectate și aerisite sălile de clasă, iar profesorii de serviciu se asigură că toți copiii au măști, iar celor care nu au le dau la intrarea în unitatea școlară. 

„Folosim dezinfectanți buni și respectăm cu toții toate măsurile de protecție. Chiar cumpărăm și măști cât mai colorate și mai atractive pentru elevii noștri. Încercăm să ținem școlile deschise și să nu trecem în online, deși avem posibilitatea să funcționăm și așa”, a subliniat prof. Faraon.

Un alt aspect important, este acela că Primăria comunei Vama suplimentează și în acest an bursele școlare oferite de către Ministerul Educației, în prezent lucrându-se la calcularea sumelor ce vor fi alocate în acest an școlar. Potrivit directorului Bogdan Faraon, acești bani contribuie la scăderea abandonului școlar și îi sprijină atât pe elevii care primesc burse de merit, cât și pe cei din familii defavorizate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.