Guvernul a adoptat proiectul de hotărâre privind reorganizarea Academiei de Poliție care prevede desființarea celor două școli doctorale din cadrul instituției, a anunțat joi ministrul de Interne, Lucian Bode.

„Am decis reorgazniarea academiei de poliție pornind de la nevoia stringentă de profesionalizare a cadrelor (…) Reorganizarea academică înseamnă desființarea celor doua școli doctorale”, a declarat Boda, la finalul ședinței de Guvern.

„Ne-am propus să restabilim moralitatea și etica academică” a mai spus el.

„La nivel de doctorat, intră în lichidare cele două școli doctorale înființată în 1997, cea de drept și cea de ordine și siguranță publică înființată în 2002” a precizat și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Există mecanisme legale și intituționale și de altfel sunt in evaluarea CNATDCU o serie de lucrări, 3 au fost declarate plagiat, altele sunt în evaluare. Cu siguranță profesorii care doamne fereste ar avea teza plagiată, demersurile pe care noi le facem prin lege, veți vedea, nu mai pot preda la Academia de Poliție”, a răspuns Bode, întrebat dacă va lua în calcul o evaluare a tuturor lucrărilor de doctorat obținute la aceste două școli.

„Sunt 717 titluri de doctor…”, a mai spus Bode, întrebat din nou acest lucru.

Cîmpeanu a intervenit și a precizat că „există un cadru legal care precizează foarte clar elementele care se iau în considerare atunci când se solicită evaluarea lucărilor.

„Toate școlile doctorale vor fi evaluate conform criteriilor și sigur ca se evalueaza un procent de diplome elaborate de acea scoala. Este vorba de evaluarea tuturor domeniilor de doctorat și instituția organizatoare, a spus ministrul Educației.

 

 

Sursa: PS NEWS

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.