Ultimii ani au coincis cu o importantă schimbare în bine pentru comuna Slatina, iar de pauză nu poate fi vorba încă. Lucrurile s-au schimbat, iar în plus noi și noi investiții sunt în linie dreaptă.

Astfel, și anul 2022 a demarat în forță, iar îmbunătățirea vremii dă startul la lucrări în mai multe domenii și zone din localitate.

Miercuri, 6 aprilie,  începe construcția sălii de sport ce va fi realizată prin Compania Națională de Investiții și va reprezenta un plus pentru activitatea sportivă a elevilor și nu numai.

Tot pentru latura educativă, grație unui proiect cu finanțare europeană, elevii și cadrele didactice din comună se vor bucura de echipamente noi menite să ușureze și să digitalizeze actul de predare-învățare.

„Vorbim aici de 704 tablete, 36 de table inteligente, 51 de laptop-uri profesionale, 32 de camere web pentru învățământul online, 36 de proiectoare și 19 routere WIFI. Îmi place să cred că imaginea de ansamblu a școlilor este în acest moment una satisfăcătoare pentru că încercăm în permanență să creăm un mediu prietenos și modern de învățare. Este, dacă vreți, un crez al meu că educația poate schimba lumea, de aceea obligația noastră este să investim în acest domeniu”, a declarat pentru SuceavaLive, primarul Vlăduț Gherman.

Tot pe fonduri europene va fi îmbunătățit și modernizat sistemul de iluminat public din comună.

Asta înseamnă că, în viitorul apropiat, 800 de lămpi din Slatina, Herla și Găinești vor fi înlocuite cu altele de tip led, care vor contribui semnificativ la reducerea costurilor energiei electrice.

 

INFRASTRUCTURA RUTIERĂ, ÎN PRIM-PLAN, LA CAPITOLUL DE PRIORITĂȚI

 

Starea drumurilor dintr-o localitate cântărește semnificativ atunci când vine vorba despre ceea ce își doresc cetățenii, iar primarul Vlăduț Gherman știe bine asta.

Doar de curând, cu bani de la buget local, a fost construit un pod peste râul Suha Mică, în acest moment lucrându-se la apărări de mal și la un alt pod în zona Lupoaia, cea din urmă investiție fiind realizată cu fonduri guvernamentale.

De asemenea, luna aceasta vor fi încheiate și lucrările la podul din zona Cornea din satul Herla,  modernizarea unei porțiuni de drum în zona „La Cojocaru” fiind în etapa de licitație.

„Ne bazăm mult pe ce am reușit să economisim, adică pe bugetul local al comunei, din care ne propunem anul acesta să extindem rețeaua de apă și canal în Slatina, să mai asfaltăm un 1 km de drum comunal la Găinești. Bineînțeles, suntem atenți și la oportunitățile de finanțare care vor apărea”, a mai spus primarul comunei Slatina.

Chiar dacă și în această perioadă se lucrează la noi proiecte ce urmează a fi depuse, primarul Vlăduț Gherman preferă, în continuare, certitudinea, în locul posibilității.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.