Alegerile locale din acest an s-au finalizat, iar rezultatele scrutinului electoral le-au conferit titlul de „cel mai iubit primar” mai multor aleși din județul Suceava. Astfel, unul dintre aceștia este inginerul Viluț Mezdrea, primarul ales al comunei Poiana Stampei, care a reușit să obțină 1.182 de voturi, dintr-un total de 1.257 de voturi exprimate, ceea ce înseamnă un procent de 94,03%, în timp ce contracandidatul său a obținut doar 75 de voturi, adică 5,96%. Acesta a declarat, pentru SuceavaLIVE, că le mulțumește tuturor celor care au crezut în el, precum și echipei sale.

„Am dovedit că inima noastră bate pentru Poiana Stampei și, de aceea, le mulțumesc tuturor locuitorilor acestei frumoase comune. De asemenea, trebuie să spun că acest scor onorant este rodul muncii noastre și, de aceea, vreau să mulțumesc echipei mele care s-a dovedit a fi foarte puternică și unită. Vă iubesc şi voi fi acelaşi Viluț Mezdrea, omul pe care l-aţi ales să fie în continuare în slujba dumneavoastră pentru următorii ani”, a declarat primarul comunei Poiana Stampei, inginerul Viluț Mezdrea.

Pe de altă parte, în comunele Ulma și Mălini, primarii Petru Marocico și Petru Nistor au fost aleși cu 100% din voturile exprimate, întrucât au fost candidați unici la fotoliile de edili ai comunelor lor. Un alt edil care a obținut un scor mare este Dumitru Nimițean, primarul comunei Ciprian Porumbescu. Acesta a fost reales de un număr de 671 de persoane, ceea ce reprezintă 95,44%, în timp ce contracandidata sa a obținut 32 de voturi, adică 4,55%. În topul celor mai iubiți primari din județ se califică și primarul comunei Vatra Moldoviței, inginerul Virgil Saghin, care a obținut 1.659 de voturi, dintr-un total de 1.799 de voturi, ceea ce înseamnă un procent de 92,91%, în timp ce contracandidatul său a obținut 140 de voturi, adică 7,78%. De asemenea, pe un loc fruntaș este și primarul comunei Hănțești, Daniel Olariu, care a câștigat Primăria cu 1.388 de voturi, din 1.505 exprimate, ceea ce înseamnă 92,22%, în timp ce contracandidatul său a obținut 117 voturi, adică 7,77%.

Foarte iubită este și primărița de la Berchișești, care a fost realeasă într-un procent de 91,04% dintre cetățenii prezenți la vot, aceasta obținând 1.261 de voturi, în timp ce contracandidatul său a obținut 124 de voturi, adică 8,95%.

Totodată, un scor onorant a obținut și primarul comunei Drăgușeni, Vasile Lică Cepoi, acesta fiind votat de către 910 cetățeni, din 992 prezenți la vot, adică de 91,73%, în timp ce contracandidatul său a obținut 82 de voturi, ceea ce înseamnă 8,26%.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.