Sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 17, la parterul Casei B+B (str. Mihai Eminescu 18B, vizavi de fosta Baie Comunală) din Suceava, va avea loc lansarea volumului intitulat „Prin lumea largă. Însemnare a călătoriei mele prin America de Sud”, apărut anul trecut la editura Limes din Cluj.

Constantin Arcu (n. 1956) este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala de Proză București.  A fost președinte al Societății Scriitorilor Bucovineni și redactor șef al revistei “Bucovina literară”. Printre premiile obținute ca prozator se numără Premiul Societății Scriitorilor Bucovineni – acordat în anii 1996, 1997 și 2002, Premiul Fundației Culturale a Bucovinei – acordat în anii 1995, 2001 și 2005, Nominalizare la Premiile Uniunii Scriitorilor din România și Premiul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Iași – acordat pentru romanul Faima de dincolo de moarte, Distincția Crucea de Aur a Sfântului Ștefan cel Mare, acordată de Societatea culturală “Ștefan cel Mare” – Bucovina, pentru romanul Cocteil în cranii mici,, Premiul de Excelență acordat de Filiala Iași a USR – pentru întreaga activitate literară.

Poetul Paul Aretzu consideră că volumul  este, în felul său, un elogiu adus aventurii. Viața este o aventură, rezervând numeroase surprize. Lăsându-și imaginația să zburde la voia întâmplării, cu o vădită voluptate, Constantin Arcu demonstrează propensiuni inventive de nestăvilit. Falsul jurnal este, în fond, un mic roman scris într-o manieră foarte personală.

Vor prezenta cartea Brândușa-Elena Steiciuc, Gina Puică, Liviu-Dorin Clement. Întâlnirea va fi moderată de poetul Florin Dan Prodan și organizată de gruparea literar-artistică „Zidul de Hârtie”.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.