Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Fizică Iași și Societatea Științifică „Cygnus”- centru UNESCO, organizează în perioada 6-11 februarie 2016, Tabăra Națională de Fizică, Astronomie și Astrofizică „MARIN DACIAN BICA” și două concursuri: Concursul Național de Fizică „MARIN DACIAN BICA” și Concursul Național de Astronomie și Astrofizică, în județul Suceava.

Și Octavian-George Gherasim, cel mai tânăr scriitor din România, din clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială Vatra Moldoviței, participă în această perioadă la Tabăra Națională de Astronomie și Astrofizică.
Prezent la deschiderea acestei tabere, Octavian a mulțumit mai întâi inspectorilor care l-au susținut pentru a participa la această tabără.
16521589_733237516853510_1833707864_n„Nu întâmplător am mulțumit din sufletul meu de copil, pentru că este de fapt și titlul primei mele cărți. Cărțile mele reprezintă o parte din mine. Prima a fost muncă, iar a doua este viaţa mea, asta am trăit-o. Este o mare diferenţă. M-am gândit că, aşa cum Ion Creangă a avut copilăria sa cu cireşii, cu scăldatul, la fel şi eu am avut o copilărie cu năzbâtiile mele şi cu profesorul ajutător. M-am gândit că v-ar încânta să aflaţi viaţa unui copil care a trăit de la 1 an și 8 luni în Spania. În această carte eu mi-am pus tot sufletul şi sper să vă lase un sentiment plăcut după ce o veţi citi, pentru că dumneavoastră, cititorii, sunteţi cei mai importanţi pentru un scriitor”, a spus scriitorul.
Pentru acest eveniment acesta s-a pregătit intens și a și compus câteva versuri despre Terra, ca totul să fie în ton cu profilul taberei.
Redăm în continuare versurile compuse de Octavian Gherasim:

Terra ești minune vie
de Octavian-George Gherasim

Hai copii să ne adunăm
Cerul să-l îmbrățișăm
Despre Cosmos să-nvăţăm.
Astrofizicii să-i dăm
Dăruire, cercetare
Succes-fără de hotare!!!!

Galaxii ce-ţi par mărgele
Sunt chiar grupuri mari de stele.
Planete și sateliţi,
Comete şi-asteroizi,
Joacă hora sus pe cer
Iar spre dimineață pier!!!

Dar v-ați întrebat voi oare
Luceafărul când apare?
Cum plutesc pe cer în zare,
Carul mic şi Carul mare,
Cum s-au tors prin cer fuioare
De steluţe călătoare?
Mii de corpuri şi comete
Care se-nvârtesc discrete,
Au format prin cer trasee
Pentru noi, Calea Lactee…

Timpul vremea-și vremuiește
Lacteea sălășluiește
Terra noastră cea bătrână
Cu copii cuminți de mână
Cu codrii și cu izvoare
Cu stele ce cad în mare!!!

Terra, ești minune vie
Ca un tril de ciocârlie!
Și acum la-nceput de an
Va-nvață Octavian:
Să iubim planeta noastră!
S-o păstrăm ca floarea-n glastră!!
Vie, veselă, duioasă,
Frumoasă, ca o mireasă!!!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.