Miercuri, 2 octombrie 2019, ora 18:00, Biroul francez își reia activitatea după vacanța de vară. În  cadrul proiectului „Francofonia în comunitate” se vor organiza diverse manifestări, incluse în seria „După-amiezilor francofone”. Programul este susținut de Agenția Universitară a Francofoniei, de Centrul de Reușită Universitară al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, de Inspectoratul Școlar Județean, de Consiliul Județean, de  Asociația Profesorilor de Limbă franceză, filiala Suceava, de Asociația „Curcubeul Succesului” și de Asociația Seniorilor Bucovineni.

Reamintim faptul că acest proiect a permis deschiderea primei ediții a Școlii de Vară Francofone în perioadele 17-28.06.2019 / 1-12.07.2019, dar și inițierea cursului de limba franceză pentru elevii debutanți.

Programul zilei de miercuri va include: bilanțul activităților Biroului francez în anul școlar precedent; prezentarea programului anului școlar în curs; întâlnire cu scriitorul și jurnalistul francez Jean-Yves Conrad, care va susține conferința: „Prezența strălucită a bucovinenilor la Paris”.

Pentru atașamentul față de limba, cultura și spiritualitatea românească, pentru meritele sale deosebite în promovarea românismului (activitate publicistică și editorială impresionantă, în franceză, engleză, germană și română), pentru contribuția la susținerea aderării României la Uniunea Europeană, lui Jean-Yves Conrad i s-au acordat distincțiile: Ofițer – Meritul Cultural Român, secția Literatură (2004), Doctor Honoris Causa al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (2006), Premiul de excelență în arte și cultură ICR (2018).

„Vă așteptăm la După-amiezile francofone”, proiect dedicat comunității sucevene! Intrarea este liberă”, au transmis organizatorii.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.