O scrisoare deschisă adresată președintelui Casei Naționale de Pensii Publice București, Robert – Iulian Stănescu, și ministrului Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a fost adresată de inginerul Petru Totoescu, nemulțumit fiind de faptul că, decizii ale Curţii de Apel Suceava pe litigii cu drepturi de pensii nu sunt puse în aplicare de Casa Națională de Pensii București.

Concert, la Casa Judeţeană de Pensii Suceava se află cel puţin două dosare de pensie a căror titulari au câştigat în instanţă drepturi care în Legea 263/2010 sunt stipulate, dar care în softurile CNPP Bucureşti nu sunt prevăzute, în ambele situaţii Petru Totoescu având calitatea de mandatar. Potrivit acestuia, în foarte scurt timp se împlineşte un an de când Curtea de Apel Suceava a emis decizii definitive şi irevocabile în defavoarea C.J.P. Suceava şi implicit împotriva C.N.P.P. Bucureşti, doar că, C.J.P. Suceava afirmă că nu are softul necesar care să pună în aplicare prevederile deciziilor Curţii de Apel Suceava.

Acest lucru se putea întâmpla cu câteva luni în urmă, dar de când sistemul de emitere a deciziilor de pensionare a devenit foarte restrictiv, nu se pot acorda drepturi fără o emitere nouă de decizie de pensionare în regim electronic. Pe înţelesul tuturor, până când softul nu admite datele introduse conform deciziilor Curţii de Apel Suceava, acesta nu generează o decizie nouă şi emite o decizie care nu corespunde cu ceea ce a hotărât instanţele de judecată”, transmite inginerul Totoescu în scrisoarea deschisă.

Acesta declară care are toată convingerea că în C.N.P.P. Bucureşti este ceva putred de mai multă vreme, mai intens de la apariţia Legii 263/2010 şi susține că poate să dovedească multe erori în emiterea de decizii de pensionare, care se datorează necorelanţei între prevederile legale şi cerinţelor materializate în softuri.

Prin scrisoarea deschisă, inginerul Petru Totoescu solicită să afle câte procese au fost în derulare, câte procese a pierdut C.N.P.P. prin cumulul caselor judeţene de pensii şi care este suma ce reprezintă cheltuieli de judecată acordate pensionarilor, de la apariţia Legii 263/2010.

De asemenea, acesta îi solicită Liei Olguța Vasilescu să se implice în rezolvarea acestei probleme care depăşeşte limitele bunului simţ şi încrederea persoanelor implicate în a se întreba ce caută în această ţară anormală și o roagă să facă curăţenie la C.N.P.P. Bucureşti şi să aducă oameni noi care vor să muncească şi să aplice prevederile legale în termeni rezonabili de la emiterea deciziilor de către instanţele de judecată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.