Vasilica Steliana Miron, consideră că nu este normal ca retailerii mari din România să practice adaosuri comerciale de 200% sau 300%, în condițiile în care o familie cu venituri medii plătește la noi în țară peste 50% din venituri pentru produse alimentare.

Steliana Miron este de părere că impozitarea progresivă a acestor retaileri, în raport cu ce adaosuri comerciale practică, ar fi o soluție.

În acest sens, senatoarea PNL  a susținut din nou o interpelare prin care îl întreabă pe premierul Victor Ponta, daca va susține această soluție, pentru a-i proteja pe români de creșterea necontrolată a prețurilor la alimente.

S-a văzut în perioada anterioară vulnerabilitatea excesivă a IMM-urilor în faţa autorităţilor statului român. S-a văzut cum legea a distrus afaceri pentru infracţiuni imaginare, cum destinele unor oameni s-au oprit pentru totdeauna pentru că nu au mai suportat şi umilinţele zilei de mâine, dar cu toate acestea, legea este neputincioasă în faţa altora, în faţa marilor lanţuri de magazine, a marilor retaileri, cei care hotărăesc ce pun şi cât pun românilor în farfurie”, a precizat Miron.

Senatorul a mai adăugat că românii cheltuiesc peste 50% din venituri pentru produsele alimentare, „ceea ce înseamnă că insecuritatea alimentară a românilor este o problemă naţională”.

Steliana Miron propune pentru produsele alimentare o taxă progresivă în funcţie de adaosul comercial practicat de agenţii economici.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.