În data de 25 februarie, la Instituția Prefectului Iași va fi o întâlnire cu managerii de spitale, cu primarii localităților, precum și cu președinții Consiliilor Locale din cele șase județe din Regiunea Nord – Est, pentru a li se aduce la cunoştinţă masterplanul regional de servicii de sănătate. Propunerile din draftul pregătit de Ministerul Sănătăţii dau bătăi de cap tuturor managerilor de spitale, precum și administraţiilor locale pentru că au în vedere închiderea unor spitale, comasarea altora şi reducerea numărului de paturi, la cele care rămân.

Conform draftului întocmit de mai marii statului, cele două unități spitalicești din municipiul Câmpulung Moldovenesc, respectiv Spitalul Municipal și Spitalul de Psihiatrie, ar urma să fuzioneze, iar în clădirea în care a funcționat cel din urmă, să funcționeze un sediu pentru servicii comunitare de sănătate mintală.

 „Aceasta va fi o primă discuție unde, probabil, ni se vor aduce la cunoștință niște lucruri care nu au fost trecute în acest draft. Forma finală a Masterplanului va fi conturată după ce vor avea loc întâlniri în toate regiunile și se va ajunge la niște concluzii. Deocamdată nu ne-a fost adus la cunoștință oficial, va fi o întâlnire pe data de 25 februarie, la Iași, și atunci vom primi toate detaliile. Acum am primit un draft, care este discutabil. Până nu va fi ceva concret, nu putem creiona o strategie. Aceasta va fi făcută în funcție de ce se dorește de la noi”, a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, Cătălin Săndulescu.

În ceea ce privește unitatea spitalicească din Câmpulung, managerul Săndulescu consideră că reducerea numărului de paturi de spitalizare a cazurilor acute va fi stabilită abia după întâlnirile ce vor avea loc în viitorul apropiat între reprezentanții Ministerului și cei ai spitalelor.

„În data de 25 februarie, la Instituția Prefectului Iași va fi o întâlnire cu managerii de spitale, cu primarii localităților, precum și cu președinții Consiliilor Locale din cele șase județe din Regiunea Nord – Est. Aceasta va fi o primă discuție unde, probabil, ni se vor aduce la cunoștință niște lucruri care nu au fost trecute în acest draft. Forma finală a Masterplanului va fi conturată după ce vor avea loc întâlniri în toate regiunile și se va ajunge la niște concluzii”, a explicat Cătălin Săndulescu.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.