Se anunță vremuri grele în Partidul Social Democrat (PSD). Lupta pentru funcția de președinte al partidului va fi intens disputată la Congresul care ar putea avea loc la sfârșitul lunii iunie. Astfel că, pe lângă candidatura lui Marcel Ciolacu, sunt social-democrați care încearcă să împingă și candidaturile lui Sorin Grindeanu și Eugen Teodorovici.

Ultimul mesaj al lui Sorin Grindeanu

Fostul premier Sorin Grindeanu a scris, marți, un mesaj pe Facebook, în care vorbește despre „frământări interne” în PSD. Grindeanu spune că nu e momentul unor lupte inutile și dă de înțeles că se va implica „într-un proiect serios și corect”.

„E timpul să învățăm din greșeli. Și să nu le mai repetăm. Romania are nevoie de lideri puternici, cu viziune și care pot da o altă direcție decât cea impusă de actuala guvernare. De prea multe ori vedem în alte părți, în ultimele luni, circ, demagogie, haos, incompetență. Oamenii așteaptă altceva.

Sub nicio formă nu e momentul unor noi frământări interne, unor lupte inutile în PSD. Am spus-o de mai multe ori, sunt și voi ramane un om cu valori profunde de stânga, voi susține și mă voi implica într-un proiect serios, corect și bazat pe necesitățile reale ale societății românești. Vreau să cred că adevărații social democrați înțeleg unde ne aflăm și ce avem de făcut pentru a redeveni partidul în care jumătate dintre români au încredere. Am un mesaj ferm, e momentul unității, să lăsăm dorințele personale și să ne întoarcem fața către oameni”, a scris Grindeanu, pe Facebook.

Deși, la o primă vedere, mesajul ex-premierului poate fi considerat unul menit să liniștească apele în partid, putem spune și că Grindeanu încearcă în aceste zile să testeze o eventuală revenire a sa în prim-planul politicii. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că Ionel Arsene  este cel care încearcă să-i încurce planurile lui Marcel Ciolacu, și își dorește din răsputeri să-l convingă pe Sorin Grindeanu să candideze la şefia PSD. Însă şeful ANCOM este indecis, în special datorită prieteniei sale cu actualul președinte interimar al PSD.

Facem precizarea că PS News a încercat să ia legătura cu Sorin Grindeanu, însă până la momentului publicării acestei știri nu am obținut nicio reacție.

Teodorovici, despre candidatura la șefia PSD: Da, este o posibilitate

Și Eugen Teodorovici ia în calcul să candideze pentru funcția supremă în partid, susținut fiind de foști PSD-iști apropiați lui Liviu Dragnea, printre care Viorica Dăncilă, Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu și Șerban Nicolae.

Primul semnal privind o eventuală candidatură l-a dat chiar acesta marți. ”Da, este o posibilitate, voi discuta cu colegii și sunt pregătit”, a răspuns Teodorovici, întrebat dacă vrea să candideze la șefia partidului. ”Milioane de oameni așteaptă de la șeful PSD să fie apărați”, a mai spus Teodorovici.

Tabăra Teodorovici este conștientă de faptul că nu foarte mulți social-democrați îl vor vota pentru funcția de președinte, însă scopul este altul: să încurce socotelile făcute de Ciolacu, spun surse politice. Aceștia se pregătesc să îi reproșeze lui Ciolacu atitudinea prea moale faţă de preşedintele Klaus Iohannis și PNL în ultimele trei luni, de la izbucnirea pandemiei.

De asemenea, PS News a încercat să ia legătura și cu Eugen Todorovici, însă până la momentului publicării acestei știri nu am obținut nicio reacție.

Marcel Ciolacu, favorit pentru funcția de președinte al PSD

În acest timp, Marcel Ciolacu, alături de Paul Stănescu, continuă să meargă prin țară pentru a se întâlni cu liderii de partid și pentru a-i convinge să îi susțină la Congres. Ciolacu și-a anunțat încă de acum câteva luni candidatura sa la președinția partidului, iar până în prezent acesta este candidatul favorit pentru şefia partidului, cu condiţia ca Grindeanu să rămână spectator.

Contactat de PS News.ro, Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat că ultima declarație publică a lui Sorin Grindeanu duce la ideea că nu va candida și nici nu există alte informații cum că și-ar dori să candideze. Cât despre o eventuală candidatură a lui Eugen Teodorovici, purtătorul de cuvânt al PSD a susținut: ”Este foarte bine. Este exact ceea ce ne-am dorit, să existe cât mai multe candidaturi pentru ca oamenii să aibă de unde să aleagă”.

„Există și declarații mai vechi cum că domnul Ciolacu și domnul Grindeanu nu s-ar contracandida”, a declarat Lucian Romașcanu.

În funcție de evoluția epidemiei de coronavirus, PSD ar urma să organizeze un congres extraordinar în luna iunie sau iulie care să aleagă conducerea partidului, asigurată în prezent de Marcel Ciolacu după demisia Vioricăi Dăncilă în urma pierderii alegerilor prezidențiale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.