A mai rămas doar o săptămână până la Blues Con-Fusion aşa că a cam venit momentul să tragem un ochi în spatele cortinei înainte ca la Conferinţa de Presă să se devoaleze toate secretele. Cred că o scurtă prezentare a momentelor din programul festivalului îi poate ajuta pe nehotărâţi să se decidă aşa că dedic articolul acestui subiect.

Vineri 22 mai, de la ora 20:00, primii care vor urca în scenă vor fi Vali Răcilă şi Raul Kuşak într-un “Handmade Blues” care va include multe chitare, muzicuţe şi clape. Cum nici SerBlues şi nici Raul Kuşak nu au nevoie de prezentare, am să mă mulţumesc să citez ce a spus Nicu Alifantis despre acest proiect :

“Handmade Blues” este unul dintre cele mai dragi albume pe care le-am produs vreodată. Și asta, pentru că îl iubesc pe Vali Răcilă, pentru că îl ador pe Raul Kusak, pentru că sunt sclavul blues-ului, pentru că sunt convins că un astfel de material discografic trebuie să existe pe raftul fiecărui iubitor de muzică. Ascultați, ascultați, ascultați și sigur îmi veți da dreptate.

Al doilea moment din programul zilei de vineri aparţine lui Joe Rusi Trio&Friends, din Norvegia. Despre Joe e chiar prea puţin orice am scrie deoarece el este cu adevărat urmaşul artistic al lui Fani şi şi-a cucerit poziţia, pe care o are actualmente în Norvegia, cu multă muncă. La acest festival,vocea şi chitara sa vor fi însoţite pe scenă de Kjell Martin Sirnes – tobe, voce, Frank Overland – bass, Inge Svege – clape, muzicuță.

Al treilea moment al zilei de vineri este 50-35, un program dedicat celor 50 de ani de viaţă, din care 35 dedicaţi muzicii, pe care Rareş Totu îi împlineşte în acest an. Pentru a-l realiza, a apelat la o mână de prieteni autohtoni şi l-a invitat pe Dean Bowman din SUA pentru a alcătui un jam-band cum scrie la carte. Pentru acest moment Rareş a pregătit şi o mare surpriză, în premieră absolută, pe care o ţine cu încăpăţânare ascunsă pentru a o dărui publicului său.

Componenţa jam-bandului este Rareș Totu – chitară, voce, Cosmin Farcaș – clape, voce, Seby Yoo – bass, Radu Hanes – tobe, invitat Dean Bowman (USA) + surprize.

Seara se va încheia cu un jam session al cărui home band va fi alcătuit din Cyfer, Dan Saghin şi Claudiu Purcărin (Naşu’). La numărul mare de artişti prezenţi la eveniment estimăm că acesta va dura îndeajuns ca spectatorii să prindă răsăritul.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.