Cine nu a uitat de cozile interminabile de pe drumurile sucevene din timpul sărbătorilor de iarnă, se gândește deja la cele pascale care sunt la mai puțin de două luni distanță.

suceava pod burdujeni de sus2 Pentru că nici Ion Lungu nu a uitat ce a promis, faptul că va căuta soluții pentru a mai elibera artera principală a Sucevei, iată că edilul a făcut deja o primă vizită în teren, pentru o potențială rută suplimentară ce ar trebui să preia traficul din zona de intrare în oraș, de lângă societatea de termoficare, și să o aducă după zona cormecială din Lunca Sucevei. „Nu am uitat de problema traficului. Mâine-poimâine vin sărbătorile pascale și din nou ne vom trezi cu aglomerație în zonele comerciale. Tocmai de aceea, luni am fost cu oamenii din primărie pe teren să căutăm o variantă în cadrul studiului de specialitate care se face pentru un pod nou. Noi zicem că varianta cea mai bună ar fi cu ieșire în strada Traian Vuia, pe strada Apeductului. Acolo este un drum betonat, dar nu este al primăriei, este al celor de la ADS, de la sere. În capătul serelor este un drum de căruțe care este pe domeniul public al municipiului și pe aici s-ar putea face traversarea râului. Ar fi foarte bine să putem ieși în strada Traian Vuia, acolo ar trebui să facem un sens giratoriu în așa fel încât să avem alternativă de circulație în zona comercială pentru că în perioadele mai libere se mai poate circula, dar suntem conștienți că, de sărbătorile ce vin acum, se va aglomera din nou zona”, argumentează administratorul orașului.

Deși este conștient că lucrurile nu se vor rezolva atât de repede, varianta construirii podului este încă cea mai fezabilă. „Încercăm soluția cea mai rapidă care cred că este de a face un pod în zona societății termice să ieșim acolo, de pe aceasta stradă, Traian Vuia – Apeductului, pe lângă sere. Urmează ca în următoarea perioadă să facem studiul de fezabilitate să intrăm în Consiliul Local, luni a fost o vizită la fața locului, ca să identificăm aceste trasee. Sunt șanse să colaborăm cu cei de la sere, cu ADS-ul să găsim o soluție să putem face pe aici legătura cu noul pod peste râul Suceava”, promite Lungu.

Să sperăm că în timpul vieții noastre vom reuși să traversăm orașul în mai puțin de jumătate de oră, chiar și în perioadele foarte aglomerate. Indiferent cine va ocupa scaunul de primar, această problemă va dăinui și va urgenta găsirea unei soluții pentru a menține un trai civilizat pentru toți sucevenii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.