Primăria municipiului Suceava continuă să pregătească proiecte pe fonduri europene, în special proiecte ce vizează construcția de grădinițe. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de către primarul Ion Lungu. El a arătat că acest lucru reprezintă o prioritate pentru administrația locală suceveană.

Municipalitatea suceveană părea să fi găsit o soluție pentru construirea, pe fonduri europene, a unei grădinițe cu program prelungit, în cartierul Obcini. Ion Lungu, primarul Sucevei, declara la începutul campaniei electorale din vara acestui an, că spațiul optim pentru amenajarea grădiniței  este pe strada Rulmentului, într-o clădire a TPL Suceava, însă se pare că, terenul de sub construcție se află pe teritoriul administrativ al comunei Șcheia. Astfel, unitatea administrativ teritorială va trebui să găsească alte soluții. Curios este că în vara acestui an, primarul Lungu împreună cu un proiectant au inspectat zona, considerând-o oportună pentru construirea unui spațiu educativ.

„ Din păcate în cartierul Obcini avem o problemă. Deși data trecută am venit foarte bucuros și anunțam că vom construi o grădiniță acolo unde este un punct de transformare al celor de la TPL, din păcate spațiul respectiv nu este pe teritoriul administrativ al municipiului Suceava, ci al comunei Șcheia. Prin urmare nu putem depune proiectul pentru acea suprafață de teren, însă vom căuta alte soluții”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

lungu face

El a mai arătat că una dintre soluțiile pe care le-ar avea primăria este să construiască grădinița în spațiul în care funcționa vechea piață din Obcini, însă acest lucru va fi posibil doar dacă unitatea administrativ teritorială suceveană și fostul partener de afaceri vor reuși „să o dea la pace”.

În ceea ce privește cartierul Burdujeni Sat, edilul șef al Sucevei a precizat că în viitorul apropiat va fi construită o nouă grădiniță. Amplasamentul acesteia ar urma să fie în curtea Școlii nr. 6.

„Din fericire am găsit o soluție să putem face o grădiniță nouă în cartierul Burdujeni Sat. Acolo este o grădiniță foarte veche, din chirpici și cel mai probabil are 100 de ani vechime”, a declarat primarul Ion Lungu, care a mai adăugat că termenul de depunere a documentației este iulie 2017.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.