A început lupta pentru putere în Partidul Național Liberal (PNL). Florin Roman, una dintre vocile puternice din partid, a dat semnalul disputei pentru putere ce va avea loc în formațiunea politică. Acesta a scris pe Facebook că „2021 este anul Congresului”, iar în partid este nevoie de lideri puternici și de „o împrospătare a imaginii”.

„2021 este anul Congresului și în PNL. Pierderea alegerilor a învolburat apele în partid. (…) E nevoie ca de aer, de lideri puternici, de o nouă împrospătare a imaginii partidului, pentru că lupta pentru 2024 a început deja!”, a scris Roman, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Roman a fost unul dintre criticii lui Ludovic Orban în interiorul partidului, după negocierile purtate cu USR PLUS și UDMR pentru formarea guvernului. Astfel, mesajul postat de vicepreședintele PNL îl vizează chiar pe ex-premierul acuzat că a „vândut” Guvernul pentru a-și asigura poziția de președinte al Camerei Deputaților.

Liberalii ar urma să aibă în prima parte a anului 2021 un Congres în care va fi aleasă conducerea partidului, iar președintele PNL, Ludovic Orban, intenționează să candideze pentru un nou mandat. Surse liberale au dezvăluit pentru PS News că, fost primar al orașului Oradea și membru cu ștate vechi în PNL, Ilie Bolojan este una dintre variantele de șef al partidului cu care o mare parte a liberalilor este de acord. Nici Ilie Bolojan nu exclude posibilitatea de a candida pentru funcția de președinte al PNL, mai ales în contextul în care mai mulți lideri, în frunte cu Ilie Bolojan și Emil Boc i-au reproșat lui Ludovic Orban pierderea unor ministere, la negocierile din Coaliție.

Printre cei care îl susțin pe Ilie Bolojan pentru șefia Partidului Național Liberal se numără Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Emil Boc, Florin Roman și Dan Motreanu.

Bolojan a fost ales primar al orașului Oradea în 2008 din primul tur cu peste 50 la sută din voturi, iar în 2012 a fost reales cu peste 66 la sută. În 2016, Bolojan a câștigat al treilea mandat cu aproape 71 la sută. După trei mandate la Oradea, Bolojan este acum președintele Consiliului Județean Bihor. Instalat recent în scaunul de președinte CJ Bihor, Ilie Bolojan a dat afară aproape jumătate din angajații instituției. Când a devenit prima dată primar, Bolojan a procedat la fel cu angajații primăriei, reducând numărul angajaților de la 1.000, la 300. Din banii economisiți din personal, primăria a construit un pod peste Crișul Repede.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.