Teatrul sucevean începe să prindă contur, având în vedere că ieri s-a desfășurat concursul pentru posturile de actori disponibile.

La concurs s-au înscris foarte mulți doritori, însă doar 26 au trecute de etapa dosarelor. Se pare că există în Suceava mai mult de 20 de actori profesioniști, lucru care nu poate decât să ne bucure. Dintre aceștia însă, nu vor ajunge să profeseze pe scena teatrului decât 10.

„Suntem în faza de constituire a Teatrului Municipal, mă bucur foarte mult că văd că este interes pentru această instituție. După ce am angajat directorul artistic în persoana regizorului Andrei Munteanu, în aceste zile avem la concurs 10 posturi de actor, au fost mulți candidați, au rămas 26 în cursa finală. Mă bucur foarte multă să văd că au fost atâția oameni interesați”, anunță Ion Lungu.

Acesta a mai declarat că va susține mereu teatrul sucevean, mai ales acum, la început de drum, când este nevoie de sprijin atât logistic cât și financiar.

„Primăria municipiului va sprijini teatrul, vom asigura asistența necesară, noi nu ne pricepem, dar putem să ne oferim ajutorul cu orice se poate, din punct de vedere financiar și logistic. Este un lucru bun, mai ales că sâmbătă s-a întâmplat un lucru emoționant când a fost un eveniment aici la Suceava, când a venit Ion Caramitru, directorul Teatrului Național de la București și a înmânat acea diplomă UNITER maestrului Matei Vișniec. Poate cel mai important lucru este că am avut o discuție cu el pentru a avea o colaborare între Teatrul Municipal și Teatrul Național”, detaliază edilul, mândru de realizările sale de până acum.

Aceasta nu este singura surpriză de pe agenda teatrului, în parteneriat cu Primăria, pentru că la începutul lunii iulie, la Suceava va avea loc a treia ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de teatru.

„În plus, pentru a ne promova activitatea teatrului, în perioada 1-4 iulie va avea loc la Suceava, Festivalul Internațional al școlilor de teatru. La acest festival noi suntem principalul finanțator cu suma de 160.000 de lei. Activitatea teatrală începe să prindă contur și la Suceava, și sper să putem spune în câțiva ani că avem o școală de teatru și în orașul nostru”, a concluzionat primarul sucevean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.