Se conturează varianta finală a viitorului Guvern. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că liderii PNL, USRPLUS și UDMR au ajuns la un acord de principiu pentru formarea noului Guvern. Mai exact: liderii celor trei partide au convenit în principiu ca Florin Cîțu să fie premier, iar Ludovic Orban șef la Camera Deputaților, la schimb cu ministere importante, atât pentru cei de la USRPLUS, cât și pentru cei de la UDMR.

Vorbim despre Ministerul Justiției, al Internelor, Dezvoltare, Muncă și Finanțe. Cei de la USRPLUS nu își doresc poziția de premier, chiar dacă flutură public varianta Dacian Cioloș, aceasta fiind „o poziție mult prea expusă”, ci profită de dorința arzătoare a lui Ludovic Orban de rămâne la butoane pentru a obține ceea ce își doreau încă de la început: ministerele grele din viitorul Guvern.

Potrivit surselor, șefia Senatului ar urma să le revină celor de la PLUS, pe această funcție fiind susținută Anca Dragu.

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a spus vineri, la sosirea la Vila Lac 1, unde au loc noi negocieri PNL, USR-PLUS și UDMR că „astăzi va ieși fum alb”.

„Va fi fum alb. Azi veți vedea fum alb. Sută la sută guvernăm”, le-a spus Rareș Bogdan jurnaliștilor, la sosirea la Vila Lac, potrivit imaginilor difuzate de Antena 3.

La rândul lui, liderul USR, Dan Barna, întrebat dacă iese fum alb astăzi, aşa cum a susţinut Rareş Bogdan, a răspuns: „Eu am rumeguş în portbagaj, e ok”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.