Se fac pași importanți pentru realizarea rutei alternative Suceava – Botoșani. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, în conferință săptămânală de presă. Edilul a precizat că au fost depuse cinci oferte pentru realizarea tronsonului rutei alternative Suceava-Botoșani de la strada Calea Unirii până la noul pod peste râul Suceava care a fost realizat anul trecut.

Primarul Ion Lungu a explicat că ruta alternativă este o prioritate pentru municipalitate întrucât va contribui la fluidizarea traficului rutier.

Potrivit edilului, pentru realizarea obiectivului de investiții, pe SICAP s-au înscris 10 operatori, însă oferte au depus doar cinci asocieri de firme.  Este vorba despre asocierile: Autotehnorom și Nord Studio SRL Siret, Con Bucovina și Topogeo SRL, Conrex Botoșani și Vareso Prod Suceava, Cornel Flor și Test Prima și Icomaris, Florconstruct  și Calcarul SA  și Drupo.

Costul estimat al investiției este de 12,7 milioane de lei.

„Sunt cinci oferte serioase”, a precizat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Potrivit acestuia, va fi realizat și un podeț peste pârâul Cetății, lucrare ce presupune consolidarea  malurilor și se ridică la 4,1 milioane de lei. Pentru realizarea acestei investiții au fost depuse două oferte. Este vorba despre asocierea Cornel Flor, Aria Construct și Comir și asocierea firmelor Maghebo și Drupo.

„Este foarte important să dăm în funcțiune această rută alternativă pentru a reuși să fluidizăm traficul în municipiul Suceava”, a conchis primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.