Se fac demersurile necesare pentru construirea rutei ocolitoare a municipiului Suceava către Botoșani care să facă legătura cu Podul Unirii. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a precizat că acum se lucrează la expertiza tehnică a rutei ocolitoare.

În ceea ce privește noul  pod  peste râul Suceava, edilul a precizat că, din cauza creșterii debitului apei, lucrările la pilonul al III-lea sunt puțin în întârziere, însă per total, totul este în grafic.

„În această perioadă ne ocupăm de expertiza tehnică a rutei alternative Suceava-Botoșani, etapa a II-a, tronsonul I, intersecția cu strada Traian Vuia – Calea Unirii. La podul nou lucrările merg destul de bine, avem o mică problemă, din cauza creșterii nivelului râului Suceava, la pilonul al III-lea la care ar trebui să lucreze în mijlocul apei, nu se poate lucra. Muncitorii așteaptă acum să se retragă apa ca să poată face lucrări de calitate acolo. De aceea, vrem să venim cu prima parte a rutei alternative: De pe strada Traian Vuia și Apeductului până la Podul Unirii. Lungimea acestei căi de rulare este de 1820 de metri până la pod”, a explicat primarul Ion Lungu.

În ceea ce privește terenurile private din acea zonă, pe unde ar urma să treacă ruta alternativă, edilul a precizat că acestea ar fi în jur de 10%, restul de 90% fiind ale municipalității. În prezent se caută soluții amiabile pentru exproprierea terenurilor.

„În mare parte proprietățile sunt ale municipalității, dar avem și câteva probleme cu proprietăți private, unde suntem în curs de realizare a spețelor de acolo. Am discutat cu oamenii care au terenurile acolo. Mai există și varianta exproprierii forțate, dar nu vrem să ajungem acolo. Vrem să găsim soluții pe cale amiabilă, pentru că așa este mai bine. Sperăm ca într-o perioadă scurtă de timp să terminăm această expertiză tehnică, să facem indicatorii tehnico economici, să intrăm cu ei în Consiliul Local, să demarăm licitația și, mi-aș dori ca într-un an să finalizăm o parte din ruta ocolitoare”, a conchis Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.