În data de 14 mai, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 de un bărbat de 56 ani, localnic, cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune, valoarea prejudiciului fiind de 6000 euro.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că în data de 14 mai, bărbatul a fost apelat telefonic pe telefonul fix de către o persoană de sex masculin, care s-a recomandat a fi fiul lui, menţionând că se află într-un spital şi că a suferit un accident grav, având nevoie de o sumă mare de bani.

Victima, fără  a mai cere  alte detalii, s-a deplasat la sediul unei agenţii bancare din Suceava, din cartierul Burdujeni, unde a depus suma de 8.400 lei, pe numele unei persoane din municipiul Bucureşti.

După ce a trimis această sumă de bani, persoana care s-a recomandat a fi fiul părţii vătămate, dar şi o altă persoană care s-a recomandat a fi avocat, i-au solicitat părţii vătămate să mai trimită o sumă de bani, respectiv 3.800 euro, întrucât victima accidentului în care a fost implicat a decedat. Auzind acestea, persoana vătămată a fost de acord să mai trimită şi această sumă de bani, dar de această dată a trimis banii de la o altă sucursală bancară, aşa cum i-a indicat acea persoană.

După ce a fost trimisă şi suma de 3.800 euro, soţia persoanei vătămate a efectuat verificări prin intermediul fiicei sale la Spitalul Judeţean Suceava, unde ar fi fost internat fiul acestora, stabilind că în data de 14 mai, nu a avut loc niciun accident.

De asemenea, familia a luat legătura telefonic cu fiul lor, care se afla în acel moment în Ungaria, acesta menţionând că nu a suferit niciun accident.

Valoarea totală a prejudiciului creat se ridică la suma de 6.000 Euro. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorilor faptei şi recuperării prejudiciului.

Deşi poliţiştii au atras atenţia în nenumărate rânduri asupra modului de abordare a unor astfel de situaţii de risc victimal, se constată că unele persoane ignoră recomandările minime şi dau dovadă de iresponsabilitate, virând sume mari de bani, ca urmare a unei simple solicitări din partea unor persoane necunoscute. Recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de cereri şi să semnaleze de îndată situaţia organelor de poliţie, apelând SNAU 112.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.