Primăria municipiului va înainta către aprobare înaintea Consiliului Local, lista cu prioritarii ANL. Primarul a prezentat public lista de așteptare pentru cei care au prioritate la o locuință ANL.

După cum reiese din documentația publică, lista a fost realizată după conceperea comisiei sociale, în data de 18 februarie. În cadrul aceste comisii s-au analizat dosarele actualizate până la data de 31.12.2015, criteriile de selecție fiind aceleași ca și până acum. Astfel, întâietate o au tinerii sub 35 de ani, care locuiesc și lucrează pe raza municipiului Suceava, cu o marjă de 10 kilometri în jurul orașului, și care nu dețin pe numele lor sau pe numele soțului/soției, niciun imobil. În cazul în care solicitantul nu este căsătorit, atunci se iau în considerare proprietățile membrilor apropiați ai familiei.

Există totuși o mică schimbare care ar putea face diferența, și anume faptul că solicitantul poate avea maximum 35 de ani atunci când depune dosarul, dându-i astfel un răgaz de trei ani pentru a primi un apartament spre închiriere, de la primărie.

Lista conține nu mai puțin de 71 de beneficiari care au prioritate în fața celorlaltor deponenți, întrucât îndeplinesc o proproție mai mare din condiții și au un punctaj mai mare. Nici unul din cei care și-au depus dosarele sau le-au actualizat lunile trecute nu au reușit să depășească cuantumul de 69 de puncte, în timp ce ultimul solicitant de pe lista de priorități a adunat doar 26 de puncte.

Programul ANL „Locuințe pentru tineri” a început înainte de 2001 și avea ca scop principal la acea dată, darea spre închiriere a locuințelor pentru sume mai mult simbolice. Opt ani mai târziu a început implementarea unei legi care permitea cumpărarea apartamentelor de către chiriașii lor. Cu toate acestea, calitatea proastă a construcțiilor a determinat mulți potențiali cumpărători să refuze ofertele primăriilor. Deși prețurile sunt puțin sub piața liberă, chiriașii acestor locuințe nu sunt dispuși să cheltuiească sume frumoase pe case construite neglijent.

Atât cuantulmul chirieri lunare, cât și prețul apartamentelor sunt stabilite de administrațiile locale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.