Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a discutat joi, 14 mai, cu conducerea Spitalului Județean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” Suceava despre prioritățile unității medicalelor, priorități analizate și în ultima întrunire a Consiliului de Administrație.

 „Am dorit să vedem care sunt nevoile lor pentru a le asigura de îndată sprijin financiar. În primul rând este vorba despre înființarea unei Unități de Terapie Intensivă în imediata apropiere a Secție de Boli Infecțioase. Unitatea va fi dotată cu 20 de paturi, unitate CT pentru COVID, laborator de analize. Foarte important, existența acestei unități va permite ca, odată cu scăderea sub 150 a numărului de pacienți COVID internați în Spitalul Județean, să putem asigura spitalizarea doar în pavilioanele de la spitalul vechi, urmând ca Spitalul nou să redevină non-COVID”, a transmis președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a precizat că este nevoie, pentru pacienții  non-COVID, de o stație de osmoză inversă pentru dializă.

Acestea a anunțat și că se reiau lucrările la investițiile aflate în derulare la Spitalul Județean Suceava, și că deja se lucrează la clădirea noului bloc operator.

One Response

  1. Tomsa Ovidiu

    Sindicatul SANITAS trebuie sa fie invitat permanent la ședințele Consiliului de administratie.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.