În prag de alegeri locale, Ion Lungu a primit aprobarea de la Autoritatea Electorală Permanentă, să schimbe sau să redelimiteze anumite secții de votare.

Pentru a se evita votul multiplu, cărțile de identitate ale românilor vor fi scanate la următoarele alegeri„Ne pregătim de alegerile locale, au fost niște modificări pe care noi le-am solicitat de la Autoritatea Electorală Permanentă, niște modificări la secțiile de votare, pe de o parte, și înființarea unor noi secții de votare din rațiuni obiective, pe de altă parte. Noi am trimis aceste modificări propuse la AEP acum vreo jumătate de an”, informează Ion Lungu.

Aceste modificări au fost necesare pentru că în unele foste secții de votare, acum tranzitul greu de persoane nu mai este posibil, așa cum este cazul Casei de Cultură, sau a Gării Ițcani. Alte secții nu mai prezintă condițiile necesare desfășurării unui tur de scrutin, astfel că Autoritatea Electorală permanentă a decis că este cazul să fie mutate. Această decizie a fost luată în urma unei cereri depuse acum mai bine de jumătate de an, de către Primăria Suceava.

„Noi am primit aprobarea, se vor delimita niște străzi care sunt arondate altor secții de votare, iar o secție de votare a fost desființată – secția 32 de pe străzile Cernăuți – Ilie Pintilie, de la Trsut Orizont, pentru că aceștia au dat faliment și nu ne mai primesc acolo, nu mai sunt condiții. Am fost relocați la Colegiul Național Mihai Eminescu. De asemeni, alte trei secții de votare au fost mutate de la Casa de Cultură a Sindicatelor la Centrul Cultural Bucovina, la Modern. La Centrul Tradițiilor Populare va fi mutată secția de vot B. Morariu, pentru că la Grădinița nr. 4 Pititcot nu erau cele mai bune condiții. Și secția de la Gara Suceava Nord, unde sunt lucrări de reparații, se va muta la Grădinița cu program normal nr. 7. Sigur că noi vom anunța și vom afișa aceste modificări în perioada următoare pentru a ști cetățenii unde trebuie să se prezinte la vot”, informează potențialul viitor edil.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.