O nouă directivă europeană care presupune o autorizare mult mai sigură a plăţii cu cardul online va fi aplicată în România din ianuarie 2021.

Astfel toţi operatorii din sistemul de plăţi electronice vor solicita autorizarea plăţilor în doi paşi pentru a reduce fraudele din e-commerce, prin adăugarea unui filtru de protecţie pentru clienţi.

Concret, este vorba despre pagina securizată în care tu îţi introduci datele cardului atunci când vrei să faci plata online. Iar după ce ai apăsat butonul plăteşte, următorul pas în cazul ING este să autorizezi plata prin aplicaţia mobilă HomeBank în următoarele 10 minute. Este important să nu se închidă pagina comerciantului în această etapă. Odată deschisă aplicaţia HomeBank, va apărea o notificare din ecranul principal, de la care trebuie să continui conform instrucţiunilor”, precizează într-un comunicat de presă ING.

Începând cu 1 ianuarie 2021 toate plăţile cu cardul efectuate la magazinele online din Europa, inclusiv România, vor trece prin fluxul 3D Secure şi autorizare a plăţilor cu minimum doi factori (amprentă/face ID, telefon/cartelă, parolă/PIN).

ING anunţă că acest lucru înseamnă că unele tranzacţii ar putea fi respinse, în situaţia în care magazinul online de pe care vrei să faci cumpărături nu a implementat acest protocol de securitate.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.