Căminul Cultural din Ciumulești, comuna Vadu Moldovei, a fost neîncăpător joi, 15 decembrie, aici desfășurându-se un eveniment deosebit dedicat Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului. Organizată de Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Nigotești, în parteneriat cu Primăria Vadu Moldovei, seara duhovnicească s-a dovedit a fi un real succes.

În debutul evenimentului, primarul comunei Vadu Moldovei, Iulian Bogdan Amariei, a urat bun venit tuturor invitaților și a mulțumit părintelui Petrică Răileanu pentru inițiativă și pentru toată implicarea în organizare.

„Avem deosebita onoare să fim gazda unei seri duhovnicești și culturale. Îi mulțumesc din suflet părintelui Petrică Răileanu pentru că, cu binecuvântarea IPS Calinic, s-a implicat în organizarea acestui eveniment”, a spus primarul Iulian Bogdan Amariei.

Invitatul special al serii duhovnicești de la Vadu Moldovei a fost părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, însă cei prezenți s-au putut bucura și de un extraordinar concert de colinde susținut de mai multe coruri bisericești, dar și de Grupul „Moldava”, coordonat de prof. Lenuța Rusu. Este vorba despre Corul Mănăstirii Cămârzani, Corul Catedralei „Învierea Domnului” din Fălticeni și de Corul Preoțesc „Sf. Ioan” de la Râșca al Protoieriei Fălticeni.

Tema centrală a evenimentului a fost „Rugăciunea în familie. Importanța rugăciunii comune a familiei pentru pacea și unitatea acesteia”, subiect foarte important în zilele noastre.

În cadrul evenimentului primarul Bogdan Iulian Amariei si viceprimarul Elena Raileanu au primit din partea IPS Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, „Ordinul Mușatinii” pentru activitatea de susținere a bisericii.

A fost o seară ce va fi păstrată multă vreme în arhiva sufletească a celor prezenți, întrucât părintele Nicolae Tănase a oferit nu doar învățături, ci și răspunsuri la întrebările oamenilor din comuna Vadu Moldovei.

De asemenea, emoția Crăciunului simțită de toți oamenii a venit ca o confirmare că astfel de evenimente trebuie să aibă continuitate în localitatea condusă de edilul Amariei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.