Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Mediului, suceveanul Gelu Puiu, a informat că Suceava a încheiat un parteneriat solid între Guvernul României și autoritățile locale. Acesta a subliniat că frecventele vizite ale premierului Ludovic Orban în județul nostru întăresc acest lucru.

„Nu ne mai permitem să risipim banii României, nu ne mai permitem să facem experimente pe români, nu ne mai permitem să scriem proiecte și acestea să rămână la același stadiu. Ne dorim dezvoltarea acestei țări. Drept dovadă a fost lansat cel mai îndrăzneț plan de investiții – «Reclădim România». Președintele Iohannis a obținut o sumă record, 80 miliarde euro, pentru dezvoltarea țării”, a declarat Gelu Puiu.

Acesta a subliniat că administrațiile liberale au arătat deja că pot transforma cu finanțare europeană mari orașe, Guvernul PNL a reușit să treacă România prin cea mai gravă criză și, în același timp, să lanseze și marile șantiere, cu finanțare europeană.

„Suceava continuă trendul alert de dezvoltare. Este necesar să renunțăm la încălzirea cu lemn și să avem gaze naturale în fiecare casă. Planul de Guvernare PNL 2021-2024 prevede alocarea a 1 miliard de euro pentru racordarea gospodăriilor la gaze, 8 miliarde lei pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în 750 de localități, precum și sumele necesare pentru dezvoltarea a 70% din drumurile județene și locale. Proiecte concrete sunt și pentru securitatea energetică a României, pe acest capitol este prevăzută suma de 9 miliarde de euro, investiții strategice în energie nucleară în parteneriat cu SUA, Franța și Canada, precum și 26 miliarde lei, investiții în energie verde – hidro și din surse eoliene”, a conchis Gelu Puiu. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.