Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Gelu Puiu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Codruț Ion Bîlea, reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și silvicultori ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și ai Direcției Silvice Constanța au participat joi, 12 martie, la o acțiune de înființare a perdelelor forestiere în proximitatea Autostrăzii A2, pe raza Ocolului Silvic Murfatlar, în județul Constanța.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul campaniei naționale de împădurire „O pădure cât o țară” derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor sub înaltul patronaj al Președinției României.

Împreună, am plantat 2000 de puieți forestieri, iar acțiunile de înființare a perdelelor forestiere vor continua în această primăvară și in campania de împăduriri din toamnă.

Înființarea perdelelor forestiere reprezintă o prioritate pentru Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, ele având un rol important în protejarea căilor de comunicații în timpul iernii, iar ca suprafață împădurită, pentru protejarea mediului înconjurător”, a declarat secretarul de stat Gelu Puiu.

Potrivit acestuia, până în prezent au fost înființate 98,55 hectare de perdele forestiere cu o lungime de 32,8 kilometri.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.