Secretarul de stat din cadrul Secretariatului General al Guvernului și liderul Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social Democrate Suceava, Oana Pintilei, sprijină victimele vilolenței domestice. În acest sens, s-a alăturat Proiectului ”VENUS – împreună pentru o viață în siguranță”, a cărui finanțare a fost semnată în cursul zilei de luni, 4 martie, la Palatul Victoria.

 

„Am participat astăzi la ceremonia de semnare a contractului de finanțare a Proiectului ”VENUS – împreună pentru o viață în siguranță”, care a avut loc în Palatul Victoria. Acest proiect, în valoare estimată de 11 milioane de euro, este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman și va fi dezvoltat la nivel național de către Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, prin colaborare cu autoritățile naționale”, a declarat Oana Pintilei, secretarul de stat din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În ceea ce privește susținerea proiectului la nivelul județului Suceava, secretarul de stat a precizat că a găsit deschidere doar la Primăria municipiului Rădăuți, în timp ce Consiliul Județean Suceava nu a dorit să se alăture proiectului.

„Pe această cale, doresc să mulțumesc Primăriei Municipiului Rădăuți, domnului primar, Nistor Tătar, pentru deschiderea de care a dat dovadă de a fi parte în acest proiect și de sprijini implementarea acestuia la nivelul județului Suceava. Mi-aș fi dorit să găsesc aceeași deschidere și înțelegere și din partea Consiliului Județean Suceava, care, din păcate, nu a fost de acord cu încheierea unui protocol de colaborare cu Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați în vederea sprijinirii reale a victimelor violenței domestice”, a mai spus Oana Pintilei.

De asemenea, secretarul de stat a explicat că semnarea  contractului este deosebit de importantă deoarece asigură protecție, siguranță și sprijin persoanelor agresate în propriile familii. Implementarea acestui poiect va oferi locuințe sociale, organizate într-o rețea integrată la nivel național, în care victimele violenței domestice să poată fi protejate, precum și acces la asistență psihologică, juridică. Mai mult decât atât, pentru ca victimele violenței domestice să poată duce o viață normală și independentă, prin Proiectul ”VENUS – împreună pentru o viață în siguranță”, se va asigura sprijin în ceea ce privește integrare profesională și socială a victimelor, prin programe de formare profesională.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.