Când ne gândim la femei celebre parcă le vedem aievea relaxându-se pe un șezlong, mâncând struguri direct din vița de vie. Dar, la fel ca noi, muritorii de rând, și Cleopatra a trebuit să-și îngrijească pielea pentru ca timpul să nu-i lase urmele lui prea repede. Revenind în secolul XXI, frumusețea naturală trebuie îngrijită, nu se întâmplă dintr-odată. Totuși, cum reușeau frumoasele vremurilor trecute să ne încânte privirile? Care erau trucurile lor de înfrumusețare? Încercăm să răspundem acestor dileme în articolul de azi. Putem chiar să preluăm câteva idei pe care să le implementăm ca femei, în rutina noastră de îngrijire.

Cleopatra, ultima regină a Egiptului Antic

Câte legende nu a născut faimoasa Cleopatra? Încă se caută mormântul ei, la fel și trucurile de frumusețe pentru că se știe că aceasta era extrem de frumoasă și avea mare grijă de aspectul fizic. Iubea băile în lapte pentru că știa că pielea îi va deveni mai catifelată, iar ridurile vor întârzia să apară. Acidul lactic oferă strălucire și exfoliază celulele moarte. Ca muritoare de rând, nu-i nevoie să golești supermarketul de lapte. Noi te sfătuim, în schimb, să tapotezi seara pielea feței și decolteul cu lapte de capră pe o dischetă demachiantă după ce ți-ai curățat fața în prealabil. De asemenea, machiază-te cu îndrăzneală! Când Regina Cleopatra a venit la putere în secolul I î.Hr., femeile egiptene aveau la dispoziție un curcubeu întreg de produse cosmetice, toate făcute din roci, minerale și plante din regiune. Cleopatra a folosit pe pleoapele inferioare pasta de malachit verde strălucitor a vechilor egipteni. Pe pleoapele superioare, ea utiliza o umbră albastră groasă cu pete de pirită de culoare aurie, realizate din piatră de lapis lazuli măcinată.

Și-a întunecat sprâncenele și și-a lungit genele cu kohl negru, un amestec de sulfură de plumb pudră și grăsime animală. Și pentru ruj roșu, Cleopatra a folosit ocru, un tip de lut colorat în roșu din oxid de fier. Nu-i nevoie să fii așa de dramatică, dar poți să te inspiri de la machiajul reginei egiptene și să folosești tuș de ochi pentru pleoapa superioară, iar pentru ochi mari și pătrunzători să încerci un creion alb la bază, pe linia apei. Nu uita: Cleopatra, ca o adevărată fiică a lui Isis, adora parfumurile, egiptenii fiind renumiți pentru aromaterapie. Încearcă parfumul Moschino și nu vei regreta alegerea!

Marilyn Monroe, cea mai frumoasă femeie

Frumusețea este în ochii privitorului, dar cine poate nega trăsăturile aproape perfecte ale regretatei actrițe? Aceasta a fost o legendă în viață, la fel și după ce s-a stins. Continuă să fie adorată de milioane de femei și admirată de bărbați. Unul dintre cele mai cunoscute citate ale lui Marilyn Monroe este: „Imperfecțiunea este frumusețe, nebunia este geniu și este mai bine să fii absolut ridicol decât absolut plictisitor”. De ce să nu iei în considerare sfaturile acesteia de frumusețe? Dragostea ei pentru vaselină este bine documentată și nu este o surpriză de ce. Produsul a fost folosit ca  iluminatorul, fiind în același timp și un hidratant util pentru piele. Încearcă un parfum Tom Ford pentru a-ți oferi alura misterioasă și senzuală pe care numai Marilyn Monroe o degaja cu atâta naturalețe.

Grace Kelly, cea mai frumoasă prințesă

Contrar „credinței populare”, conturarea feței nu este o tehnică nouă și nici nu a fost inventată de Kim Kardashian. La fel ca și colegele ei actrițe, Prințesa de Monaco a folosit adesea fardul de obraz pentru a-și defini pomeții cu o nuanță închisă sub și o nuanță ușor mai deschisă direct pe aceștia.

Sophia Loren, misterioasa italiancă

Loren a surprins pe toată lumea afirmând că ea face baie în ulei de măsline. În Italia, uleiul de măsline este ca apa sau aerul și, prin urmare, nu este de mirare că actrița a apelat la beneficiile acestuia pentru a-și menține pielea fină și hidratată. Uleiul de măsline este o sursă incredibilă de hidratare și este plin de antioxidanți. Utilizează-l ca demachiant, hidratant sub ochi și mască de păr.

Tu ce ritualuri de înfrumusețare ai moștenit de la mama și bunicile tale?

 

Sursă foto: Pexels

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.