Orice petrecere care se respectă trebuie gândită în cel mai mic detaliu. De la locația în care se desfășoară, la meniul de mâncare și băuturi alcoolice și până la muzica care va încânta invitații – de toate aceste aspecte trebuie să ai mare grijă dacă te hotărăști să organizezi un eveniment memorabil.

Fie că sărbătorești ziua de naștere, logodna sau orice alt eveniment fericit din viața ta, secretul unei petreceri memorabile este organizarea.În continuare îți vom oferi câteva sfaturi pentru ca evenimentul pe care îl pregătești să fie unul cât mai reușit.

 

Lista de invitați

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să stabilești lista invitaților. În funcție de numărul lor vei avea o idee și despre mărimea spațiului în care dorești să organizezi evenimentul.
De asemenea, trebuie să te interesezi și în legătură cu disponibilitatea acestora, pentru că nu vrei, de exemplu, să pregătești o petrecere pentru 30 de peroane și să vină mai puțin de jumătate. Fă invitațiile din timp, astfel încât oamenii să poată să ajungă la eveniment.

Meniul și băuturile

Mai întâi trebuie să te decizi dacă vrei să organizezi o cină serioasă, cu mai multe feluri, sau optezi pentru un bufet suedez. Indiferent ce alegi, trebuie să ai în vedere și gusturile invitaților, mai ales dacă pe listă se regăsesc persoane care sunt vegetariene.
Alegerea băuturilor alcoolice depinde de numărul de invitați, dar și de tematica serii. În rândul băuturilor nonalcoolice poți include apa plată și minerală, ice tea, dar și diverse tipuri de sucuri. De asemenea, dacă este posibil, poți angaja un barman care să îți impresioneze invitații cu cele mai de senzație cocktailuri.

Muzica

Muzica trebuie să mulțumească toate gusturile. În funcție de buget, poți angaja un DJ, cu care poți stabili dinainte o listă cu melodiile pe care dorești să se distreze invitații tăi, sau poți opta pentru o trupa care să cânte live, dând astfel petrecerii un farmec aparte.

Dacă ești gazdă, trebuie să știi că este foarte importantă interacțiunea cu toți invitații, astfel încât nimeni să nu se simtă exclus. Fă cunoștință persoanelor care nu se cunosc, iar dacă adaugi și câteva detalii pe care le au în comun, poți da startul unei conversații între ei.

Dacă te hotărăști să dai petrecerea la tine acasă, nu uita să îți anunți vecinii și să îți ceri scuze pentru eventualul deranj.
Iar cel mai important sfat: ZÂMBEȘTE! Indiferent că un invitat care a confirmat participarea nu și-a mai făcut apariția sau cineva tocmai a spart din greșeală un pahar, voia bună trebuie să fie cea mai importantă!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.